Warning: UPDATE command denied to user 'poplight_cms'@'77.232.90.201' for table 'cache' query: UPDATE cache SET data = 'a:631:{s:13:\"theme_default\";s:7:\"gyllene\";s:13:\"filter_html_1\";s:1:\"1\";s:18:\"node_options_forum\";a:1:{i:0;s:6:\"status\";}s:17:\"menu_primary_menu\";i:2;s:19:\"menu_secondary_menu\";i:2;s:15:\"install_profile\";s:7:\"default\";s:17:\"node_options_page\";a:2:{i:0;s:6:\"status\";i:1;s:8:\"revision\";}s:12:\"comment_page\";s:1:\"0\";s:18:\"drupal_private_key\";s:64:\"50804c7c5c08f86b73a1a393224c70cb765e6e1254c4046641eb1fd677681172\";s:19:\"file_directory_temp\";s:9:\"files/tmp\";s:19:\"file_directory_path\";s:5:\"files\";s:14:\"file_downloads\";s:1:\"1\";s:20:\"forum_nav_vocabulary\";s:1:\"1\";s:36:\"update_s in /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc on line 156

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc:156) in /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/bootstrap.inc on line 569

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc:156) in /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/bootstrap.inc on line 570

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc:156) in /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/bootstrap.inc on line 571

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc:156) in /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/bootstrap.inc on line 572

Warning: INSERT command denied to user 'poplight_cms'@'77.232.90.201' for table 'watchdog' query: INSERT INTO watchdog (uid, type, message, severity, link, location, referer, hostname, timestamp) VALUES (0, 'php', '<em>Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc:156)</em> in <em>/mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/common.inc</em> on line <em>141</em>.', 2, '', 'http://arkiv.poplight.se/vanliga-fragor', '', '54.235.48.106', 1542671888) in /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc on line 156

Warning: INSERT command denied to user 'poplight_cms'@'77.232.90.201' for table 'watchdog' query: INSERT INTO watchdog (uid, type, message, severity, link, location, referer, hostname, timestamp) VALUES (0, 'php', '<em>Parameter 1 to theme_field() expected to be a reference, value given</em> in <em>/mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/theme.inc</em> on line <em>171</em>.', 2, '', 'http://arkiv.poplight.se/vanliga-fragor', '', '54.235.48.106', 1542671889) in /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc on line 156
Poplight | Vanliga frågor | Poplight
Poplight

Vanliga frågor

Här följer några av de vanligaste frågor som vi har stött på från läsare som har besökt vår webbplats. Läs gärna igenom dem innan du kontaktar oss med frågor.

Om sajten

Varför heter ni Poplight?
Ja, är det inte ganska slagkraftigt? Det är vårt varumärke. Vi vill ha ett fräscht namn som visar vår tyngdpunkt vid lättare popmusik och shower i strålkastarnas ljus – som Melodifestivalen.

Kan man annonsera på Poplight?
Ja, kontakta oss om du är intresserad. Se sidan för annonsering och sponsring. Det är annonserna som gör att vi kan fortsätta att utveckla sajten.

Vem äger webbplatsen Poplight?
Sedan hösten 2008 sköter Zitiz, som också äger sourze.se, driften och förvaltningen av Poplight. Tanken är att den nya konstellationen ska förstärka oss i en tid av hårdnande konkurrens. Ansvarig utgivare är Bengt Stillström och chefredaktör är Mirja Bokholm.

Can you do this in English?
We have chosen to do this in Swedish as for now. Sometimes there are news and blogs in English.

Kostar det något att vara registrerad användare på sajten?
Nej, givetvis inte.

Vilka är fördelarna med att registrera sig?
Du kan kommentera nyheter, blogga och kommunicera med andra medlemmar via forum och chatt. Du kommer att få unika specialerbjudanden relaterade till innehållet på sajten. Framöver planerar vi fler spännande aktiveter som ska göra det till en ännu större fördel att vara medlem på Poplight.

Kommer jag med i något register om jag går med som medlem? 
Du kommer med i vårt register över registrerade medlemmar. Genom att bli medlem ger du ditt samtycke till att vi registrerar dig som användare. Detta gör vi för att kunna bevara en viss insyn i vad som sägs i forum och kommentarer till våra nyheter. Vi vill inte att någon läsare skriver olagliga eller otäcka saker på vår sajt. Har man registrerat sig med sitt namn är man mindre benägen att missköta sig, och vi kan också kasta ut dem som missköter sig.

Kommer ni sprida massa skräppost via e-post om jag registrerar mig?
Nej, aldrig. Skulle vi göra det skulle vi förlora medlemmar direkt. Vi kommer bara skicka ut e-post med relevanta erbjudanden och om du vill ett nyhetsbrev som utkommer då och då. Svensk lag föreskriver att vi inte får skicka oönskad e-postreklam till dig.

Upphovsrätt och utgivaransvar

Får jag citera eller rapportera era nyheter i annat media?
Ja, givetvis. Du måste däremot alltid nämna källan för din information. Ibland är det vi som citerar en annan källa – då är det den källan du bör uppge. Vi blir bara glada om du citerar våra nyheter så länge du uppger oss som källa. Kontakta oss gärna först om du är tveksam.

Vad händer om jag inte uppger "källa: arkiv.poplight.se" om jag använder era nyheter?
Vi tar fram mistluren och du kommer att höra från oss, och vid grova överträdelser kommer vi att agera vidare.

Vad bör jag tänka på när jag citerar er som källa?
Att veta vem som sagt vad, vad som är ett uttalande och vad som är redaktionell text från vår sida. Du får heller ALDRIG citera inlägg som gjorts av registrerade medlemmar och samtidigt hänvisa till vår sida. Du vet inte vem som skrivit dem.

Kan jag använda de bilder ni publicerat på er sida?
Nej. När man publicerar en bild måste man fråga copyrightinnehavaren om lov först. Behöver du en bild till ett speciellt syfte kan vi hjälpa dig att få fatt på copyrightinnehavaren, som oftast är en av våra egna fotografer. Det finns dock undantag. Bilder där copyright anges som "Pressbild" är pressmaterial från artisten/företaget i fråga. Dessa är till för fri publicering i media.

Kan jag bidra med bilder till er? Får jag någon ersättning för det?
Vi är hemskt tacksamma om vi får ta del av fler bilder. Vi behöver ständigt bygga på en bra samling av representativa, beskrivande bilder. Du kommer inte att få någon ersättning för detta, däremot kommer vi som alltid att skriva ditt namn som copyright varje gång bilden används.

Vem är ansvarig för det material som Poplight producerar?
Vår ansvarige utgivare är ansvarig för material som skrivs på Poplight. Givetvis är den skribent som skriver något för oss ansvarig inför den ansvarige utgivaren. Om du som läsare tycker att någon av våra medarbetare producerat grovt stötande eller oanständigt material – hör av dig till oss direkt!

Vem har copyright för det material som medarbetare producerar på Poplight?
Poplight är copyrightinnehavare för det som skrivs på vår sida. Skribenten i sig skall uppges som författare av respektive text om du citerar och arkiv.poplight.se skall anges som källa.

Medarbetare

Får era medarbetare betalt för de jobb som görs på sidan?
Nej, dessvärre. Att arbeta för oss är endast ett sätt att visa upp vad vi kan. Ingen får betalt. Däremot kan vi ibland ha indirekta fördelar av att vi arbetar för Poplight, men vad det kan vara berättar vi inte.

Kan jag bli er medarbetare?
Ja. Vi välkomnar varmt fler medarbetare. Men vi välkomnar inte vem som helst. Vi vill både att du kan tillföra något vi saknar, i form av arbetskapacitet eller kompetens, och vi förväntar oss att du med viss regelbundenhet bidrar med arbete för sidan inom ramen för vad du ansökt att få göra. Frivilligt arbete är obetalt och vi ställer därför inte samma produktionskrav som medier som betalar ut lön. Av egen erfarenhet vet vi att vi sprudlar av initiativ och vilja under korta tidsperioder. Vi vill undvika att dessa perioder blir allt för korta. Vi vill därför redan innan veta vad du gjort tidigare och vad (mer specifikt) du kan göra för oss. Vi vill helst se prov på vad du gjort tidigare.

Så, det är helt omöjligt att bli medarbetare?
Nej, inte alls. Men vi vill sudda bort dina förhoppningar om flärd och lättja, och samtidigt säga att det finns tråkiga saker som måste göras också. Men har du intresse av att hjälpa till så är vi mycket intresserade av att höra från dig.

Kan jag tipsa er om nyheter även om jag inte är medarbetare?
Ja, mycket gärna. Gå till kontaktsidan efter att du registrerat dig, och välj att skicka in ett tips på nyhet. Ju bättre och mer fylligt du skriver, desto troligare blir det att vi kan använda din text som en nyhet. Din nyhet kommer automatiskt att skickas till berörda delar av vår redaktion. Tack för hjälpen!

På Poplight får du veta allt inom Melodifestivalen!

Ladda inför Melodi- festivalen 2014!

Nu är det billigt att annonsera på Poplight

Annonsera på Poplight?

Är du inte medlem än?

Ta gärna några sekunder och registrera dig. Träffa medlemmar, kommentera, blogga ...

Logga in på Poplight

Poplight bevakar Idol 2013. Här kan du läsa om allt!

Följ Idol 2013 på Poplight!

Poplight står för Sveriges mest intensiva bevakning av Eurovision Song Contest 2013. Här hittar du de färskaste nyheterna om världens största musiktävling - redan nu!

Så var Euro- vision Song Contest 2013 i Malmö!

Poplight söker nya skribenter, bloggare och personer med kreativa idéer!

Är du en av Poplights nya medarbetare?

Omröstning

Poplights reporter bloggar om Eurovision Song Contest och här får du allt det senaste nytt om tävlingen.

Följ Ludvigs Eurovision-blogg på Poplight

Madde - Redaktör på Poplight. Följ med i hennes uppdrag som skribent och ta del av hennes tankar och funderingar.

Redaktör-Maddes blogg på Poplight

Poplights skribent Jesper Lindqvist är ute på Melodifestivalsturnén och här kan du följa hans äventyr!

Poplights skribent bloggar från Melodi- festivalen

Följ Poplight på twitter där du kan få liveuppdateringar och kommentarer under Melodifestivalen 2012.

Följ Poplight via Twitter!

Poplights samlar musiken för Melodifestivalen och andra tävlingar ppå Spotify!

Få koll på musiken i Mello och Idol

Om du gillar Poplights sida om Idol 2011 får du koll på senaste nytt direkt på Facebook!

Poplight på Facebook: Här följer du Mellon!

Nya kommentarer

Här är all information om Melodifestivalen 2013 - artisterna, låtarna, programledarna, städerna ...

Melodi-festivalen 2013 på Poplight!

I "Egentligen kan man inte tävla i musik – men vi är fyra miljoner som vill veta vem som vinner" ges läsaren en fantastisk möjlighet att träda in i kulisserna bakom Sveriges största musiktävling – alla kategorier. Beställ boken här!

Alla hemligheter samlade i en bok!

Poplight sitter på all historik och fakta från Melodifestivalen och Eurovision Song Contest. Kolla in vår sprängfyllda databas och hitta allt du vill veta från mer än 50 års Melodifestival och Eurovision Song Contest.

Minns MF och Eurovision Song Contest

Fredagen den 18 december fick Gylleneskor ett nytt namn - Poplight! Läs allt om nyheterna här.

Poplight – Gylleneskors nya namn!

Prenumerera på Poplights nyheter via vår RSS-feed

Prenumerera på innehåll

Lägg till våra nyheter på din personliga IGoogle

Add to Google

Warning: INSERT command denied to user 'poplight_cms'@'77.232.90.201' for table 'watchdog' query: INSERT INTO watchdog (uid, type, message, severity, link, location, referer, hostname, timestamp) VALUES (0, 'php', '<em>UPDATE command denied to user &amp;#039;poplight_cms&amp;#039;@&amp;#039;77.232.90.201&amp;#039; for table &amp;#039;node_counter&amp;#039;\nquery: UPDATE node_counter SET daycount = daycount + 1, totalcount = totalcount + 1, timestamp = 1542671889 WHERE nid = 41105</em> in <em>/mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc</em> on line <em>156</em>.', 2, '', 'http://arkiv.poplight.se/vanliga-fragor', '', '54.235.48.106', 1542671889) in /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc on line 156

Warning: INSERT command denied to user 'poplight_cms'@'77.232.90.201' for table 'watchdog' query: INSERT INTO watchdog (uid, type, message, severity, link, location, referer, hostname, timestamp) VALUES (0, 'php', '<em>INSERT command denied to user &amp;#039;poplight_cms&amp;#039;@&amp;#039;77.232.90.201&amp;#039; for table &amp;#039;accesslog&amp;#039;\nquery: INSERT INTO accesslog (title, path, url, hostname, uid, sid, timer, timestamp) values(&amp;#039;Vanliga frågor&amp;#039;, &amp;#039;node/41105&amp;#039;, &amp;#039;&amp;#039;, &amp;#039;54.235.48.106&amp;#039;, 0, &amp;#039;8c61c0aa2d3020aa9294e80503d510ef&amp;#039;, 516, 1542671889)</em> in <em>/mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc</em> on line <em>156</em>.', 2, '', 'http://arkiv.poplight.se/vanliga-fragor', '', '54.235.48.1 in /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc on line 156