Warning: UPDATE command denied to user 'poplight_cms'@'77.232.90.201' for table 'cache' query: UPDATE cache SET data = 'a:631:{s:13:\"theme_default\";s:7:\"gyllene\";s:13:\"filter_html_1\";s:1:\"1\";s:18:\"node_options_forum\";a:1:{i:0;s:6:\"status\";}s:17:\"menu_primary_menu\";i:2;s:19:\"menu_secondary_menu\";i:2;s:15:\"install_profile\";s:7:\"default\";s:17:\"node_options_page\";a:2:{i:0;s:6:\"status\";i:1;s:8:\"revision\";}s:12:\"comment_page\";s:1:\"0\";s:18:\"drupal_private_key\";s:64:\"50804c7c5c08f86b73a1a393224c70cb765e6e1254c4046641eb1fd677681172\";s:19:\"file_directory_temp\";s:9:\"files/tmp\";s:19:\"file_directory_path\";s:5:\"files\";s:14:\"file_downloads\";s:1:\"1\";s:20:\"forum_nav_vocabulary\";s:1:\"1\";s:36:\"update_s in /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc on line 156

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc:156) in /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/bootstrap.inc on line 569

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc:156) in /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/bootstrap.inc on line 570

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc:156) in /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/bootstrap.inc on line 571

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc:156) in /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/bootstrap.inc on line 572

Warning: INSERT command denied to user 'poplight_cms'@'77.232.90.201' for table 'watchdog' query: INSERT INTO watchdog (uid, type, message, severity, link, location, referer, hostname, timestamp) VALUES (0, 'php', '<em>Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc:156)</em> in <em>/mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/common.inc</em> on line <em>141</em>.', 2, '', 'http://arkiv.poplight.se/om-oss', '', '54.82.10.219', 1545004350) in /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc on line 156

Warning: INSERT command denied to user 'poplight_cms'@'77.232.90.201' for table 'watchdog' query: INSERT INTO watchdog (uid, type, message, severity, link, location, referer, hostname, timestamp) VALUES (0, 'php', '<em>Parameter 1 to theme_field() expected to be a reference, value given</em> in <em>/mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/theme.inc</em> on line <em>171</em>.', 2, '', 'http://arkiv.poplight.se/om-oss', '', '54.82.10.219', 1545004350) in /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc on line 156
Poplight | Om oss | Poplight
Poplight

Om oss

Poplight – nytt ljus över svensk musik

Poplight är platsen där du får Sveriges största nyhetsrapportering och fördjupning om Melodifestivalen, Idol och Eurovision Song Contest. Hos oss följer du musiktävlingarna i strålkastarljuset på riktigt. Dessutom bevakar Poplight svensk pop utanför tävlingarna åt dig, allt med ett självklart mål – att vara bäst i Sverige på popmusiken i strålkastarljuset! Poplight har funnits under namnet Gylleneskor sedan 2004, och hösten 2009 fick vi vårt namn.

DU KONTAKTAR POPLIGHTS REDAKTION HÄR

ANNONSERA OCH KÖP SPONSORPAKET

VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR

 

"Poplight är extremt viktiga för att få ut nyheter om musik snabbt och korrekt – we like! [...] Poplight skriver saker som har en sanningshalt, vilket vi inte är bortskämda med i dagens mediavärld." – Christer Björkman, tävlingsproducent Melodifestivalen.

"Poplight är en av Sveriges bästa webbsajter för pop och modern schlager." – Alexander Bard, artist, låtskrivare m.m.

"Det bästa med Poplight är att det vi artister säger – det är vad som  står i artiklarna. Mer behöver man egentligen inte veta, för det tycker jag säger allt." – Sanna Nielsen, artist.

 

Hur fungerar Poplight?

Poplight är till skillnad från många andra medier ”skribentdriven”. Vårt innehåll framställs till stor del av läsarna själva. Detta innebär också att både artister och annat folk i musikbranschen och media själva medverkar flitigt på sajten med egna artiklar och bloggar.

Vi är ett så kallat medborgarjournalistiskt koncept med inriktning på musik- och nöjesnyheter. Samtidigt arbetar vår fasta redaktion ytterst professionellt och målinriktat med att redigera och samordna innehållet på webbplatsen för att säkerställa vår höga kvalitet. Flera av våra flitigaste skribenter är utbildade och verksamma journalister, och åtskilliga jobbar på andra sätt professionellt med medier och Internet.

Vad som förenar oss är passionen och glöden för musik, populärkultur och Melodifestivalen. Poplight ska vara Skandinaviens ledande musik- och nöjesplattform med skribentdrivet innehåll.

Poplight är mer än bara en blogg. Det här är en nyhetssajt med intervjuer där vi låter artisterna få tala till punkt. Sajten startade som en hobby och ett fritidsintresse 2004 och var aldrig tänkt att bli något mer än det. Men med den positiva läsarresponsen utvecklades projektet explosionsartat.

Medarbetare och skribent på Poplight

Poplight har en fast redaktion, men våra läsare är viktiga och har stort utrymme. De älskar ju också Melodifestivalen och svensk musik. Genom bloggar och forum och genom läsarkommunikation direkt med oss i redaktionen får vi kontinuerlig återkoppling på vårt innehåll och dessutom en större interaktivitet.

Ibland lyfter vi fram våra läsare – en blogg från en skivsignering någonstans i Sverige kan bli dagens huvudnyhet. För den läsare som bloggar aktivt med bra kvalitet står dörrarna öppna för att bli vår nya stjärnskribent!

Att vara skribent, reporter, fotograf eller på annat sätt engagerad på Poplight är på riktigt! Flera av våra medarbetare med den rätta passionen och glöden har efter ett aktivt engagemang hos oss utvecklat sin kompetens, knutit viktiga kontakter och fått starka punkter att lägga till i meritförteckningen. Flera exempel finns på att man kommit in på utbildningar eller fått jobb tack vare sitt engagemang på Poplight! Det är kul. Lite krav ställer vi, men mycket frihet att få göra som man vill så länge man presterar.

Hos oss får du vara med om saker som du inte skulle ha fått uppleva om du bara suttit framför tv:n. Poplight är ett sätt att utforska och komma bakom kulisserna på de evenemang och företeelser man älskar och är intresserad av. Träffa artister och idoler och få nya kontakter i nöjesbranschen.

Läs gärna Mirja Bokholms blogginlägg om sina upplevelser under det första halvåret som hon jobbade aktivt med Poplight – det är ett lysande exempel på hur det är att jobba med oss! Du bestämmer själv hur mycket du vill utvecklas; alla är vi individer – men vi har bestämt oss för att göra något tillsammans!

Vem äger och driver Poplight?

Vi har startat en intensiv vidareutveckling och expansion av Poplight, vilket möjliggörs av att vi har fått nya huvudägare. Från och med oktober 2008 ingår Poplight i Zitiz AB, som bland annat äger medborgarjournalistiksajterna zitiz.com och sourze.se. Vi tror att denna lösning i det långa perspektivet bäst förvaltar hela visionen bakom Poplight.

Melodifestivalwebben – mf2008.se

Med tanke på vår speciella roll och unika särställning i Melodifestivalsfären var det naturligt att vi fick uppdraget av Live Nations dotterbolag Eventum AB att skapa den officiella kommersiella sajten för Melodifestivalturnén 2008 – mf2008.se. Syftet var att leverera en marknadsföringskanal för festivalens sponsorer. På sajten hade sponsorerna möjlighet att aktivera sitt sponsorskap ytterligare genom att aktivt både kommunicera och annonsera inför Melodifestivalen och genom att köra olika tävlingar och aktiviteter.

Poplight utförde sin del och sina förpliktelser i detta uppdrag exemplariskt och sajten blev en stor framgång. Sveriges Television tyckte att det blev så bra att de valde att inte ha någon uttalad kanal för festivalturnéns sponsorer 2009 – det konkurrerade för starkt med SVT:s egen melodifestivalsajt.

Poplight gick vidare med ännu större styrka – i kraft av våra nya ägare Zitiz och flera spännande projekt som rullas ut successivt på våra nya plattformar. Under Melodifestivalen 2009 gjorde vi i stället den officiella melodifestivalwebben på msn.se, en av Sveriges största sajter.

Vi är trots allt inte ett mediekonglomerat, men vi har tack vare det inte heller mediekonglomeratens annonspriser. Det ska vara prisvärt och fördelaktigt att samarbeta med Poplight och Zitiz. Här får man så mycket mer än bara en ”banner”.

Sagt om Poplight

”Poplight är extremt viktiga för att få ut nyheter om musik snabbt och korrekt – we like! Redaktionen är toppen i det journalistiska arbetet – och framför allt är det som skrivs korrekt. Poplight skriver saker som har en sanningshalt, vilket vi inte är bortskämda med i dagens mediavärld.” – Christer Björkman, tävlingsproducent Melodifestivalen.

”Det är alltid lika trevligt att träffa det genuint intresserade och duktiga gänget som skriver på Poplight – och minst lika trevligt att läsa vad de skriver.” – Måns Zelmerlöw, artist.

”Det bästa med Poplight är att det vi artister säger – det är vad som står i artiklarna. Mer behöver man egentligen inte veta, för det tycker jag säger allt. Poplights medarbetare är ärliga, trevliga och intresserade av vår musik.” – Sanna Nielsen, artist.

"De som skriver för Poplight har en stor kunskap och ett brinnande engagemang för svenskt musikliv på ett unikt sätt. Vill man hålla sig uppdaterad med vad som händer inom såväl Melodifestivalen och Idol som Eurovision Song Contest är Poplight.se den bästa platsen." – Nanne Grönvall, artist.

”Poplight är rätt personer på rätt plats. Ofta skickas det ut en journalist som absolut inte gillar den typ av musik som den ska recensera, vilket blir helt fel. Så är det inte på Poplight. Redaktionen är genuint intresserad av det vi artister gör och du får en ärlig recension som handlar om musiken, det viktigaste av allt.” – Velvet (Jenny Petersson), artist.

”Poplight lägger fokus på rätt saker. Det känns som att musiken är väldigt viktig för redaktionen, och det tycker jag är väldigt bra. Det förtjänar en applåd.” – Minnah Karlsson, tvåa i Idol 2010.

”Poplightredaktionen är trovärdig i det som skrivs, därför att de som jobbar där är noggranna och pålästa. De är genuint intresserade av allt de skriver om, och de har en seriös inställning. Och det märks tydligt att de älskar musik, på riktigt.” – Mathias Holmgren, artist.

”Personerna bakom Poplight brinner för musiken, för upphovet och för artisteriet. Jag landar ofta på Poplight för att läsa om vad som händer i branschen!” – Fredrik Kempe, låtskrivare och artist.

”Poplight är en av Sveriges bästa webbsajter för pop och modern schlager. Entusiasmen för musiken och artisterna som Poplight bevakar smittar av sig på läsaren. Därför är det inte konstigt att Poplight har blivit en så populär sajt för bloggare och andra kommentatorer.” – Alexander Bard, låtskrivare m.m.

På Poplight får du veta allt inom Melodifestivalen!

Ladda inför Melodi- festivalen 2014!

Nu är det billigt att annonsera på Poplight

Annonsera på Poplight?

Är du inte medlem än?

Ta gärna några sekunder och registrera dig. Träffa medlemmar, kommentera, blogga ...

Logga in på Poplight

Poplight bevakar Idol 2013. Här kan du läsa om allt!

Följ Idol 2013 på Poplight!

Poplight står för Sveriges mest intensiva bevakning av Eurovision Song Contest 2013. Här hittar du de färskaste nyheterna om världens största musiktävling - redan nu!

Så var Euro- vision Song Contest 2013 i Malmö!

Poplight söker nya skribenter, bloggare och personer med kreativa idéer!

Är du en av Poplights nya medarbetare?

Omröstning

Poplights reporter bloggar om Eurovision Song Contest och här får du allt det senaste nytt om tävlingen.

Följ Ludvigs Eurovision-blogg på Poplight

Madde - Redaktör på Poplight. Följ med i hennes uppdrag som skribent och ta del av hennes tankar och funderingar.

Redaktör-Maddes blogg på Poplight

Poplights skribent Jesper Lindqvist är ute på Melodifestivalsturnén och här kan du följa hans äventyr!

Poplights skribent bloggar från Melodi- festivalen

Följ Poplight på twitter där du kan få liveuppdateringar och kommentarer under Melodifestivalen 2012.

Följ Poplight via Twitter!

Poplights samlar musiken för Melodifestivalen och andra tävlingar ppå Spotify!

Få koll på musiken i Mello och Idol

Om du gillar Poplights sida om Idol 2011 får du koll på senaste nytt direkt på Facebook!

Poplight på Facebook: Här följer du Mellon!

Nya kommentarer

Här är all information om Melodifestivalen 2013 - artisterna, låtarna, programledarna, städerna ...

Melodi-festivalen 2013 på Poplight!

I "Egentligen kan man inte tävla i musik – men vi är fyra miljoner som vill veta vem som vinner" ges läsaren en fantastisk möjlighet att träda in i kulisserna bakom Sveriges största musiktävling – alla kategorier. Beställ boken här!

Alla hemligheter samlade i en bok!

Poplight sitter på all historik och fakta från Melodifestivalen och Eurovision Song Contest. Kolla in vår sprängfyllda databas och hitta allt du vill veta från mer än 50 års Melodifestival och Eurovision Song Contest.

Minns MF och Eurovision Song Contest

Fredagen den 18 december fick Gylleneskor ett nytt namn - Poplight! Läs allt om nyheterna här.

Poplight – Gylleneskors nya namn!

Prenumerera på Poplights nyheter via vår RSS-feed

Prenumerera på innehåll

Lägg till våra nyheter på din personliga IGoogle

Add to Google

Warning: INSERT command denied to user 'poplight_cms'@'77.232.90.201' for table 'watchdog' query: INSERT INTO watchdog (uid, type, message, severity, link, location, referer, hostname, timestamp) VALUES (0, 'php', '<em>UPDATE command denied to user &amp;#039;poplight_cms&amp;#039;@&amp;#039;77.232.90.201&amp;#039; for table &amp;#039;node_counter&amp;#039;\nquery: UPDATE node_counter SET daycount = daycount + 1, totalcount = totalcount + 1, timestamp = 1545004350 WHERE nid = 41103</em> in <em>/mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc</em> on line <em>156</em>.', 2, '', 'http://arkiv.poplight.se/om-oss', '', '54.82.10.219', 1545004350) in /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc on line 156

Warning: INSERT command denied to user 'poplight_cms'@'77.232.90.201' for table 'watchdog' query: INSERT INTO watchdog (uid, type, message, severity, link, location, referer, hostname, timestamp) VALUES (0, 'php', '<em>INSERT command denied to user &amp;#039;poplight_cms&amp;#039;@&amp;#039;77.232.90.201&amp;#039; for table &amp;#039;accesslog&amp;#039;\nquery: INSERT INTO accesslog (title, path, url, hostname, uid, sid, timer, timestamp) values(&amp;#039;Om oss&amp;#039;, &amp;#039;node/41103&amp;#039;, &amp;#039;&amp;#039;, &amp;#039;54.82.10.219&amp;#039;, 0, &amp;#039;87ad2e149e30013b5f6d69e82a31c9fd&amp;#039;, 395, 1545004350)</em> in <em>/mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc</em> on line <em>156</em>.', 2, '', 'http://arkiv.poplight.se/om-oss', '', '54.82.10.219', 154500435 in /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc on line 156