Warning: UPDATE command denied to user 'poplight_cms'@'77.232.90.201' for table 'cache' query: UPDATE cache SET data = 'a:632:{s:13:\"theme_default\";s:7:\"gyllene\";s:13:\"filter_html_1\";s:1:\"1\";s:18:\"node_options_forum\";a:1:{i:0;s:6:\"status\";}s:17:\"menu_primary_menu\";i:2;s:19:\"menu_secondary_menu\";i:2;s:15:\"install_profile\";s:7:\"default\";s:17:\"node_options_page\";a:2:{i:0;s:6:\"status\";i:1;s:8:\"revision\";}s:12:\"comment_page\";s:1:\"0\";s:18:\"drupal_private_key\";s:64:\"50804c7c5c08f86b73a1a393224c70cb765e6e1254c4046641eb1fd677681172\";s:19:\"file_directory_temp\";s:9:\"files/tmp\";s:19:\"file_directory_path\";s:5:\"files\";s:14:\"file_downloads\";s:1:\"1\";s:20:\"forum_nav_vocabulary\";s:1:\"1\";s:36:\"update_s in /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc on line 156

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc:156) in /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/bootstrap.inc on line 569

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc:156) in /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/bootstrap.inc on line 570

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc:156) in /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/bootstrap.inc on line 571

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc:156) in /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/bootstrap.inc on line 572

Warning: INSERT command denied to user 'poplight_cms'@'77.232.90.201' for table 'watchdog' query: INSERT INTO watchdog (uid, type, message, severity, link, location, referer, hostname, timestamp) VALUES (0, 'php', '<em>Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc:156)</em> in <em>/mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/common.inc</em> on line <em>141</em>.', 2, '', 'http://arkiv.poplight.se/blogg/luddinizer/nedraekningen-i-full-gang', '', '54.166.207.223', 1540099648) in /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc on line 156
Poplight | Nedräkningen i full gång | Poplight

Nedräkningen i full gång

Tredje dagen på plats i Malmö och andra dagen i arbetet. Nu börjar dagarna kännas jobbiga och ibland känner man sig överrumplad av allt som händer här.

Vaknade tidigt imorse och kände mig helt död, låg säkert och snoozade i en halvtimma innan jag gick upp. Sedan bar det in mot Malmö och Slagthuset för att återigen betrakta dagens repetitioner.

Nu har vi i pressen fått flytta in i den större lokalen för att beskåda repetitionerna. Mycket mer lättillgängligt och rymligare. Fortfarande är det lite trångt utanför i hallen och det finns inte alls tillräckligt med stolar och bord för alla journalister. Det borde ni tänka på, SVT!

Rent generellt så börjar man få den här enorma ångesten fram emot eftermiddagen. När det var dags för den sista repetitionen och den sista genomsjungningen föll jag pladask och somnade lite halvt på stolen, när jag sedan vaknade till efter ett tag var jag fortfarande sådär galet trött så jag försökte lite diskret att "somna om", men det gick inte, så jag gick ut i Malmö för att köpa någon energidryck. Visst kunde man köpa det på Slagthuset - men jag springer hellre och köper en Red Bull för 15 spänn på Coop än att köpa den där för vad jag antar att den skulle kosta 45 spänn! (En 33cl Coca Cola kostade igår 30 spänn, tror knappast att Red Bull ligger på samma pris)

På väg tillbaka såg jag denna skylten på Malmö C. Vad bra att Malmö äntligen slår ett slag för ballongproblemet! Borde bli ballongfritt snart på krogarna tycker man också, men det bästa vore om det kunde bli totalt ballongförbud i Sverige, men då blir det ju säkert många som håller på med ballonger besvikna och det kanske blir en massa onödiga debatter. Men ändå, fint av Malmö, hoppas att de snart tar itu med tugga-tuggummi-med-öppen-mun-problemet också.

Tillbaka på Euroclub en kort stund och strax vid halv åtta lämnade jag Euroclub och begav mig hemåt för att lasta av mig lite innan jag skulle dra bort mot Euro Fan Café på Moriskan. Väl hemma lyckades jag få en 20 minuter lång vilopaus och just det kändes som det mest fantastiska som hade hänt på hela dagen (bortsett från Montenegros rymddräkter) och sedan drog jag iväg till Moriskan.

Denna kväll på Moriskan hade de någon slags Eurovision talk-show och en av gästerna var estniska Birgit Öigemeel och Roberto Bellarosa från Belgien. En fantastiskt rolig talk-show! Båda artisterna blev intervjuade av en grymt duktig engelsman, har ingen aning om vad han hette, men det var en väldigt skön och avslappnad stämning.

Och nu undrar ni säkert vad detta är och hur jag fick det - en signerad singel och en signerad chokladkaka! Hur fick jag detta? Jo jag ropade bara "Sul on ilusad silmad!" under intervjun på scen, så fick jag sedan komma backstage efteråt där Birgit gav mig personligen en singel och chokladkaka som hon signerade.

Okej så exklusivt var det faktiskt inte. Under intervjun så öppnade programledaren upp för publikfrågor och det var någon slags tävling där den som kunde ställa den bästa frågan skulle vinna ett fint pris. Jag ställde frågan "Hur många språk kan du prata?" (hon sa estniska och engelska för övrigt) och när frågerunden bestående av tre publikfrågor var slut skulle hon bestämma och då ropade jag ut "Sul on ilusad silmad!" och då började hon och hela den estniska delegationen skratta. "Sul on ilusad silmad" är estniska och betyder "Du har vackra ögon", så då var det ingen tvekan om att jag vann den tävlingen. Så efter showen kom Estlands Head of delegation och visade in mig till någon avskiljd plats där Birgit gav mig priset och fick sedan en bild, men den blev inte bra så jag laddar inte upp den här. ;)

En sannerligen fartfylld dag som slutade på bästa sätt (bortsett från att bussen fick stopp på väg hem, men skit samma) och imorgon kör vi igen!

Skrivet av:
Ludvig Alfredsson (Luddinizer)

Kommentarer

Hur var det att åka kollektivt i Malmö då? Och skulle inte presscentret vara på malmö mässan??
Det är inga problem med att åka kollektivt. Med pressbadge reser man gratis med Skånetrafiken, så det är ju bra. Presscentret är vid Malmömässan, men det öppnar inte förrens på fredag, så under tiden är vi i Slagthuset.
Framför allt är Malmö "innerstad" såpass liten att man i praktiken kan gå överallt, åker man kommunalt pratar vi ett par minuter i varje riktning. Jag är ju nyfiken hur du har lärt dig en sådan fras på estniska, inget man snappar upp till vardags antar jag.
Jag uppträdde i Tallinn för några år sedan och då var det några estniska musiker som lärde mig den frasen, så det var så jag lärde mig det. :-)
Viktigt att ta reda på fakta innan man skriver vissa saker... Ballongförbudet gäller då det vid flera tillfällen åkt in ballonger (som tappats av glada barn som varit på Tivoli i CPH, eller liknande) i Citytunneln. Inte vill man att en ballong ska stoppa schlagerfans som vill åka ut till Malmö Arena... eller? ;P
Men du måste ju håll med om att det är väldigt komiskt? Har aldrig sett en sådan skylt tidigare, heller aldrig i Stockholm i närheten av Gröna Lund eller något sånt. Är bra att påpeka antar jag om det har inneburit problem, men såklart en sådan skylt blir föremål för sarkasm och humor.
På Poplight får du veta allt inom Melodifestivalen!

Ladda inför Melodi- festivalen 2014!

Är du inte medlem än?

Ta gärna några sekunder och registrera dig. Träffa medlemmar, kommentera, blogga ...

Logga in på Poplight

Poplight bevakar Idol 2013. Här kan du läsa om allt!

Följ Idol 2013 på Poplight!

Poplight står för Sveriges mest intensiva bevakning av Eurovision Song Contest 2013. Här hittar du de färskaste nyheterna om världens största musiktävling - redan nu!

Så var Euro- vision Song Contest 2013 i Malmö!

Poplight söker nya skribenter, bloggare och personer med kreativa idéer!

Är du en av Poplights nya medarbetare?

Omröstning

Poplights reporter bloggar om Eurovision Song Contest och här får du allt det senaste nytt om tävlingen.

Följ Ludvigs Eurovision-blogg på Poplight

Madde - Redaktör på Poplight. Följ med i hennes uppdrag som skribent och ta del av hennes tankar och funderingar.

Redaktör-Maddes blogg på Poplight

Poplights skribent Jesper Lindqvist är ute på Melodifestivalsturnén och här kan du följa hans äventyr!

Poplights skribent bloggar från Melodi- festivalen

Följ Poplight på twitter där du kan få liveuppdateringar och kommentarer under Melodifestivalen 2012.

Följ Poplight via Twitter!

Poplights samlar musiken för Melodifestivalen och andra tävlingar ppå Spotify!

Få koll på musiken i Mello och Idol

Om du gillar Poplights sida om Idol 2011 får du koll på senaste nytt direkt på Facebook!

Poplight på Facebook: Här följer du Mellon!

Nya kommentarer

Här är all information om Melodifestivalen 2013 - artisterna, låtarna, programledarna, städerna ...

Melodi-festivalen 2013 på Poplight!

I "Egentligen kan man inte tävla i musik – men vi är fyra miljoner som vill veta vem som vinner" ges läsaren en fantastisk möjlighet att träda in i kulisserna bakom Sveriges största musiktävling – alla kategorier. Beställ boken här!

Alla hemligheter samlade i en bok!

Poplight sitter på all historik och fakta från Melodifestivalen och Eurovision Song Contest. Kolla in vår sprängfyllda databas och hitta allt du vill veta från mer än 50 års Melodifestival och Eurovision Song Contest.

Minns MF och Eurovision Song Contest

Fredagen den 18 december fick Gylleneskor ett nytt namn - Poplight! Läs allt om nyheterna här.

Poplight – Gylleneskors nya namn!

Prenumerera på Poplights nyheter via vår RSS-feed

Prenumerera på innehåll

Lägg till våra nyheter på din personliga IGoogle

Add to Google

Warning: INSERT command denied to user 'poplight_cms'@'77.232.90.201' for table 'watchdog' query: INSERT INTO watchdog (uid, type, message, severity, link, location, referer, hostname, timestamp) VALUES (0, 'php', '<em>UPDATE command denied to user &amp;#039;poplight_cms&amp;#039;@&amp;#039;77.232.90.201&amp;#039; for table &amp;#039;node_counter&amp;#039;\nquery: UPDATE node_counter SET daycount = daycount + 1, totalcount = totalcount + 1, timestamp = 1540099649 WHERE nid = 65332</em> in <em>/mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc</em> on line <em>156</em>.', 2, '', 'http://arkiv.poplight.se/blogg/luddinizer/nedraekningen-i-full-gang', '', '54.166.207.223', 1540099649) in /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc on line 156

Warning: INSERT command denied to user 'poplight_cms'@'77.232.90.201' for table 'watchdog' query: INSERT INTO watchdog (uid, type, message, severity, link, location, referer, hostname, timestamp) VALUES (0, 'php', '<em>INSERT command denied to user &amp;#039;poplight_cms&amp;#039;@&amp;#039;77.232.90.201&amp;#039; for table &amp;#039;accesslog&amp;#039;\nquery: INSERT INTO accesslog (title, path, url, hostname, uid, sid, timer, timestamp) values(&amp;#039;Nedräkningen i full gång&amp;#039;, &amp;#039;node/65332&amp;#039;, &amp;#039;&amp;#039;, &amp;#039;54.166.207.223&amp;#039;, 0, &amp;#039;4f4e7d09e9b9f9190fac34f7bef66e53&amp;#039;, 602, 1540099649)</em> in <em>/mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc</em> on line <em>156</em>.', 2, '', 'http://arkiv.poplight.se/blogg/luddinizer/nedraekningen-i-full-gan in /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc on line 156