Warning: UPDATE command denied to user 'poplight_cms'@'77.232.90.201' for table 'cache' query: UPDATE cache SET data = 'a:632:{s:13:\"theme_default\";s:7:\"gyllene\";s:13:\"filter_html_1\";s:1:\"1\";s:18:\"node_options_forum\";a:1:{i:0;s:6:\"status\";}s:17:\"menu_primary_menu\";i:2;s:19:\"menu_secondary_menu\";i:2;s:15:\"install_profile\";s:7:\"default\";s:17:\"node_options_page\";a:2:{i:0;s:6:\"status\";i:1;s:8:\"revision\";}s:12:\"comment_page\";s:1:\"0\";s:18:\"drupal_private_key\";s:64:\"50804c7c5c08f86b73a1a393224c70cb765e6e1254c4046641eb1fd677681172\";s:19:\"file_directory_temp\";s:9:\"files/tmp\";s:19:\"file_directory_path\";s:5:\"files\";s:14:\"file_downloads\";s:1:\"1\";s:20:\"forum_nav_vocabulary\";s:1:\"1\";s:36:\"update_s in /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc on line 156

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc:156) in /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/bootstrap.inc on line 569

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc:156) in /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/bootstrap.inc on line 570

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc:156) in /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/bootstrap.inc on line 571

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc:156) in /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/bootstrap.inc on line 572

Warning: INSERT command denied to user 'poplight_cms'@'77.232.90.201' for table 'watchdog' query: INSERT INTO watchdog (uid, type, message, severity, link, location, referer, hostname, timestamp) VALUES (0, 'php', '<em>Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc:156)</em> in <em>/mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/common.inc</em> on line <em>141</em>.', 2, '', 'http://arkiv.poplight.se/blogg/luddinizer/inflytt-i-det-nya-presscentret', '', '54.92.170.149', 1532318778) in /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc on line 156
Poplight | Inflytt i det nya presscentret | Poplight

Inflytt i det nya presscentret

Vi är just nu inne på den andra dagen i det nya presscentret vid Malmö Arena och dagarna har varit ovanligt långtråkig och händelselösa. Ja, det har faktiskt inte alls hänt så mycket. Artisterna har kört sina andra rep och så har de haft lite presskonferenser, men stämningen har varit rätt tråkig, om man inte bortser från alla presenter som jag fått.

Det har inte hänt så mycket här på Poplight eftersom det har inte hänt så mycket här. Eller jo, egentligen har det det, men det har varit så mycket utspritt och det har inte varit så mycket kontroll här borta, både för min del och för själva arrangemangets del. För det första så var det presskonferens med SVT och EBU vilket vi bevakade och rapporterade på twitter, sedan blev det lite spridda presskonferenser och repetiioner, men man vet bara inte vart man ska ta vägen.

Arenan ligger inte direkt vägg-i-vägg utan man måste gå ut en ganska lång promenad för att ta sig dit och ibland vet man inte vart man ska ta vägen, så det är mycket att springa fram och tillbaka.

Såhär ser i alla fall scenen ut. Den täcker för det mesta halva arenagolvet men den är riktigt snygg. Melodifestivalen XL. Det lär nog inte vara några dåliga platser i arenan om man ska gå och kolla på detta. Det enda jag blir lite "orolig" över arenagolvet då det är i betong och även om jag bara stod på det golvet i kanske mellan en kvart och en halvtimma så kändes det ändå lite i fötterna, men tänk att stå på det golvet i två eller tre timmar, då kommer det att kännas, det lovar jag. Så om ni kommer gå på Eurovision och har ståplats - se till att ha på er bra och bekväma skor.

Jag hoppas på att de kommer lägga in något sorts underlag på golvet. Min gissning är att de kommer att göra det, men just nu har de bara betonggolv för att det är nog enklare att städa upp ifrån, kontra om det skulle ligga någon slags heltäckningsmatta över golvet.

Ni som varit på exempelvis Melodifestivalen eller någon annan konsert i Malmö Arena, hur har det varit då? Berätta gärna.

Utanför presscentret pågår just nu det mytomspunna matkriget mellan pressen och SVT/EBU. Tidigare i veckan när vi huserade in oss på Euroclub var det många ur pressen som blev arga för att vi inte fick ta med egen mat och dricka in eftersom att de säljer mat inne i Slagthuset och det är inte särskilt kul för oss journalister som lever på en tight budget. En liten macka kostade ungefär 35 spänn, en 33cl Cola kostade 30 spänn och en RedBull kostade 40 spänn. Lite för överprisat om ni frågar mig.

Nu tänkte vi å andra sidan att när vi flyttar in till det stora presscentret så kommer det inte vara några problem - men icke. Redan utanför dörren hänger denna skylten och antagligen är det av samma anledning som det var på Slagthuset, men i Baku förra året var det inga problem alls med att ta sig in mat... tror jag i alla fall. Har inget minne av att jag gjorde det, men jag har inte heller något minne av att jag blev stoppad eller att jag såg några skyltar... men sedan var det inte heller så dyrt med maten i det presscentret.

Så här ser alltså presscentret ut i Malmömässan. I jämförelse med Baku så måste jag erkänna att jag gillade Baku bättre då det var mycket mer ljus och luftigare. Presscentret här är givetvis mycket större men det här börjar kännas som Dreamhack mer än ett presscenter.

Man kan följa repetitionerna från storbildsskärmar här inne, men problemet är att varje skärm är helt osynkroniserade, så det går inte riktigt att fokusera sig på en utan att höra musiken försenas från en annan. 

Det här är rätt fint ändå, massa fina ljusträd som står mitt i alltihopa. Detta är också en annan vy ifrån presscentret. Som ni kanske ser så är det rätt mörkt och rätt stort. 

Det finns en liten lounge-area också i presscentret om man ska typ... ta det lugnt. Vet inte riktigt vad annars det är till för. Om ni inte hittar mig i arenan, skrivbordet eller hemma, så är jag med största sannolikhet här och sover.

Det är också här som SVT ska ha sitt "Inför Eurovision"-program ("Studio Eurovision") med Gina Dirawi inför varje Eurovision-sändning. Jag hoppas de tar bort plasten så den inte sitter där under sändningen... annars hade det varit väääldigt konstigt... eller inget konstigt alls?!

Många delegationer satsar på marknadsföring av sina artister och delar ofta ut presenter och diverse pressmaterial till oss i pressen. Sverige brukar aldrig satsa så mycket på sådan marknadsföring (kanske någon CD här och där) men vissa länder satsar stenhårt på marknadsföring och i år är det utan tvekan Vitryssland som tar hem den titeln. Vitryssland brukar oftast satsa jättehårt på sin marknadsföring och här kan ni se när de lastar in allt till presscentret.

Och det är det här som man får av Vitryssland. En plastkasse med en chokladkaka (smakade skit för övrigt), en ask med några slags marmeladbollar, en kaka (den i mitten med glasyr), någon ask med jag vet inte vad och en påse med typ, chokladnötter. Allt detta - och inte ens någon slags pressmaterial eller skiva. Jag tror inte ens någon vågar äta kakan, eller ens det andra som fanns. Det är utan tvekan kvantitet framför kvalité.

Om vi ska fortsätta med att visa vad alla delegationer delar ut till oss i pressen så fick jag den här ifrån Danmarks delegation - en titanic-flöjt! Det går att lära sig spela på denna på någon hemsida någonstans. De försökte lära ut detta även på presskonferensen, men det gick la inte så bra.

Det här fick man från Österrike. En snygg liten papperspåse med en folder med information om artisten och en singel, plus en liten knapp. Det är såhär en marknadsföring av en artist borde vara, inte med en påse med massa nonsens. Trevligt och nice är det, svårare än så behöver det inte vara.

Detta var från Nederländerna. En CD-singel med Anouks Eurovision-bidrag, plus en CD-rom med all info om artisten, pressfoton och allt sådant. Det gillar jag.

Detta fick man från Cypern. Bara en CD-singel med bara låten på. Ingenting annat. Det är lite för lite, men ändå någonting. Bättre än inget.

Det här fick jag från Schweiz delegation imorse. Snygg folder med en massa information om artisterna.

Jag ska försöka samla på mig så mycket mutor som möjligt. Förra året fick jag en hel del och kaaanske kommer vi att lotta ut lite saker på Poplight, men det har vi inte bestämt oss för... sedan måste jag kolla upp det här med lotterilagar osv.

Tills dess så syns vi, nu har jag en hel del presskonferenser att följa och jag hör av mig på twitter om det händer något speciellt. 

Skrivet av:
Ludvig Alfredsson (Luddinizer)
På Poplight får du veta allt inom Melodifestivalen!

Ladda inför Melodi- festivalen 2014!

Är du inte medlem än?

Ta gärna några sekunder och registrera dig. Träffa medlemmar, kommentera, blogga ...

Logga in på Poplight

Poplight bevakar Idol 2013. Här kan du läsa om allt!

Följ Idol 2013 på Poplight!

Poplight står för Sveriges mest intensiva bevakning av Eurovision Song Contest 2013. Här hittar du de färskaste nyheterna om världens största musiktävling - redan nu!

Så var Euro- vision Song Contest 2013 i Malmö!

Poplight söker nya skribenter, bloggare och personer med kreativa idéer!

Är du en av Poplights nya medarbetare?

Omröstning

Poplights reporter bloggar om Eurovision Song Contest och här får du allt det senaste nytt om tävlingen.

Följ Ludvigs Eurovision-blogg på Poplight

Madde - Redaktör på Poplight. Följ med i hennes uppdrag som skribent och ta del av hennes tankar och funderingar.

Redaktör-Maddes blogg på Poplight

Poplights skribent Jesper Lindqvist är ute på Melodifestivalsturnén och här kan du följa hans äventyr!

Poplights skribent bloggar från Melodi- festivalen

Följ Poplight på twitter där du kan få liveuppdateringar och kommentarer under Melodifestivalen 2012.

Följ Poplight via Twitter!

Poplights samlar musiken för Melodifestivalen och andra tävlingar ppå Spotify!

Få koll på musiken i Mello och Idol

Om du gillar Poplights sida om Idol 2011 får du koll på senaste nytt direkt på Facebook!

Poplight på Facebook: Här följer du Mellon!

Nya kommentarer

Här är all information om Melodifestivalen 2013 - artisterna, låtarna, programledarna, städerna ...

Melodi-festivalen 2013 på Poplight!

I "Egentligen kan man inte tävla i musik – men vi är fyra miljoner som vill veta vem som vinner" ges läsaren en fantastisk möjlighet att träda in i kulisserna bakom Sveriges största musiktävling – alla kategorier. Beställ boken här!

Alla hemligheter samlade i en bok!

Poplight sitter på all historik och fakta från Melodifestivalen och Eurovision Song Contest. Kolla in vår sprängfyllda databas och hitta allt du vill veta från mer än 50 års Melodifestival och Eurovision Song Contest.

Minns MF och Eurovision Song Contest

Fredagen den 18 december fick Gylleneskor ett nytt namn - Poplight! Läs allt om nyheterna här.

Poplight – Gylleneskors nya namn!

Prenumerera på Poplights nyheter via vår RSS-feed

Prenumerera på innehåll

Lägg till våra nyheter på din personliga IGoogle

Add to Google

Warning: INSERT command denied to user 'poplight_cms'@'77.232.90.201' for table 'watchdog' query: INSERT INTO watchdog (uid, type, message, severity, link, location, referer, hostname, timestamp) VALUES (0, 'php', '<em>UPDATE command denied to user &amp;#039;poplight_cms&amp;#039;@&amp;#039;77.232.90.201&amp;#039; for table &amp;#039;node_counter&amp;#039;\nquery: UPDATE node_counter SET daycount = daycount + 1, totalcount = totalcount + 1, timestamp = 1532318778 WHERE nid = 65371</em> in <em>/mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc</em> on line <em>156</em>.', 2, '', 'http://arkiv.poplight.se/blogg/luddinizer/inflytt-i-det-nya-presscentret', '', '54.92.170.149', 1532318778) in /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc on line 156

Warning: INSERT command denied to user 'poplight_cms'@'77.232.90.201' for table 'watchdog' query: INSERT INTO watchdog (uid, type, message, severity, link, location, referer, hostname, timestamp) VALUES (0, 'php', '<em>INSERT command denied to user &amp;#039;poplight_cms&amp;#039;@&amp;#039;77.232.90.201&amp;#039; for table &amp;#039;accesslog&amp;#039;\nquery: INSERT INTO accesslog (title, path, url, hostname, uid, sid, timer, timestamp) values(&amp;#039;Inflytt i det nya presscentret&amp;#039;, &amp;#039;node/65371&amp;#039;, &amp;#039;&amp;#039;, &amp;#039;54.92.170.149&amp;#039;, 0, &amp;#039;9b8d9cb1f64c5564fc512513e74cc490&amp;#039;, 430, 1532318778)</em> in <em>/mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc</em> on line <em>156</em>.', 2, '', 'http://arkiv.poplight.se/blogg/luddinizer/inflytt-i-det-nya-pre in /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc on line 156