Warning: UPDATE command denied to user 'poplight_cms'@'77.232.90.201' for table 'cache' query: UPDATE cache SET data = 'a:632:{s:13:\"theme_default\";s:7:\"gyllene\";s:13:\"filter_html_1\";s:1:\"1\";s:18:\"node_options_forum\";a:1:{i:0;s:6:\"status\";}s:17:\"menu_primary_menu\";i:2;s:19:\"menu_secondary_menu\";i:2;s:15:\"install_profile\";s:7:\"default\";s:17:\"node_options_page\";a:2:{i:0;s:6:\"status\";i:1;s:8:\"revision\";}s:12:\"comment_page\";s:1:\"0\";s:18:\"drupal_private_key\";s:64:\"50804c7c5c08f86b73a1a393224c70cb765e6e1254c4046641eb1fd677681172\";s:19:\"file_directory_temp\";s:9:\"files/tmp\";s:19:\"file_directory_path\";s:5:\"files\";s:14:\"file_downloads\";s:1:\"1\";s:20:\"forum_nav_vocabulary\";s:1:\"1\";s:36:\"update_s in /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc on line 156

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc:156) in /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/bootstrap.inc on line 569

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc:156) in /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/bootstrap.inc on line 570

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc:156) in /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/bootstrap.inc on line 571

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc:156) in /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/bootstrap.inc on line 572

Warning: INSERT command denied to user 'poplight_cms'@'77.232.90.201' for table 'watchdog' query: INSERT INTO watchdog (uid, type, message, severity, link, location, referer, hostname, timestamp) VALUES (0, 'php', '<em>Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc:156)</em> in <em>/mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/common.inc</em> on line <em>141</em>.', 2, '', 'http://arkiv.poplight.se/blogg/linkan/en-veckas-uppehall-inga-stora-foeraendringar', '', '54.92.190.11', 1537463846) in /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc on line 156
Poplight | En veckas uppehåll - inga stora förändringar | Poplight

En veckas uppehåll - inga stora förändringar

Den manliga dominansen och mysteriet "Kevin Walker" är två av de ämnen som behandlas i den här veckans sammanfattning av Idol 2013 - delfinal 4.


Efter att ha ägnat en vecka helt åt fotboll i allmänhet och det svenska landslaget i synnerhet var det skönt att vara tillbaka på bekant mark, nämligen i en studio, någonstans i Spånga. Man inser att man känner sig hemma när diverse funktionärer och pressansvarige känner igen en vid första anblicken. Det kan också bero på att det faktiskt inte är så extremt många journalister på plats men oavsett börjar man känna sig rotad i, den varma, miljön. Värmen i studion var dock inte lika påtaglig idag, det kan också bero på att jag går runt i sommarjacka när det är nollgradigt utomhus.

Dagens tema hette "gone too soon" och bestod alltså av låtar, framförda av artister som avlidit i förtid. I mitt tycke ett lite märkligt tema eftersom det spretar såpass mycket rent genremässigt. Det blev dock påtagligt hur hög nivå det är på årets Idol och juryn var i mångt och mycket positivt inställda till det allra mesta. Undantaget var då möjligtvis Alexander Bard vars smak skiljer sig en del från Baggarnas. I pausen uppträdde Sean Paul en sväng och fick fart på publiken rejält med låten "Turn it up". Är själv inget större fan av honom men elda upp en publik kunde han onekligen.

Killarna fortsätter att levererar i Idol. Gabriel stod för ett känslofyllt framförande av Kristian Gidlunds band, Sugarplum Fairy, och fick uteslutande lovord. Samma sak gällde för Kevin och Erik, där den senare verkar ha fångat Bards hjärta rejält. Även Jens levererade tillräckligt för att imponera på Baggarna, Bard tyckte dock att det blev för mycket "Sikta mot stjärnorna" över framträdandet. Bland tjejerna utmärker sig Elin som den solklara stjärnan men de övriga fick som bäst blandad kritik av juryn och de två som hängde löst ikväll var Sandra och Sara.

Man kan fråga sig vad detta beror på. Är det så enkelt att Idol endast attraherar tonårstjejer med lite för stor tillgång till sin mobiltelefon eller är det bara killarnas år i år? Personligen är jag benägen att instämma med resultatet, de killar som är kvar har alla potentialen att ta sig hela vägen till final medan Elin nog är den enda tjejen som kan erbjuda motstånd. Vi kan nog därför förbereda oss på att tjejerna kommer att försvinna gång efter annan under de kommande veckorna, om nu inte tittarna sviker på samma sätt som förra veckan när man röstade hem George.

Det är svårt att sluta fascineras av Kevin Walker. Trots att han, i mitt tycke, har den mest begränsade röstkapaciteten av kvarvarande killarna har han ett stöd på sociala medier som överstiger det mesta. I skrivande stund har över 1600 personer röstat i Poplights omröstning angående vem som är favorit i Idol 2013. 32% av dessa favoriserar Kevin Walker, närmast efter kommer Erik Rapp med 20% av rösterna. Vad beror detta på? Hans leende? Hans fotbollskarriär? Hur som helst kan han gå hur långt som helst, fortsätter han bara på den inslagna vägen finns det inga gränser, just eftersom tittarna avgör hans öde. Frågan är dock hur han ska lösa situationen om två veckor när han måste delta i sista omgången av Superettan på lördagen i Landskrona. Laget, GIF Sundsvall, ska samlas i Landskrona på fredagen vilket blir omöjligt för Kevin om han vill vara med i Idol. I min intervju idag fick jag, det föga givande, svaret att han inte visste vad som händer. Den som lever får se.

I pausen mellan sändingen och resultatshowen stod jag ute och tog pratade lite med ett gäng funktionärer som håller i tyglarna under Idol. De diskuterade friskt vem som vinner och vem som försvinner och även där var det givet att killarna är överlägsna i år. Det uppkom även tankar om att starta en podcast om just Idol, något som lät onekligen lät lite intressant. Tänka sig, ett gäng killar i åldrarna 20-30 som samlar ihop sig och diskuterar Idol in i minsta detalj. Mycket ska man höra innan öronen trillar av.

Nu blir det en veckas väntan till nästa deltävling, då utan vår ordinarie fotograf, Jonatan, som försvinner till London under resten av året. Hur vi löser den situaitonen blir en fråga för den kommande veckan, det är knappast ett ansvar jag har kunskap eller speciellt stor möjlighet att ta på mig. Men bilder är viktiga och vi kommer att ha dessa även efter nästa veckas livesändning..... på något sätt.

 

Skrivet av:
Jesper Lindqvist (linkan)
På Poplight får du veta allt inom Melodifestivalen!

Ladda inför Melodi- festivalen 2014!

Är du inte medlem än?

Ta gärna några sekunder och registrera dig. Träffa medlemmar, kommentera, blogga ...

Logga in på Poplight

Poplight bevakar Idol 2013. Här kan du läsa om allt!

Följ Idol 2013 på Poplight!

Poplight står för Sveriges mest intensiva bevakning av Eurovision Song Contest 2013. Här hittar du de färskaste nyheterna om världens största musiktävling - redan nu!

Så var Euro- vision Song Contest 2013 i Malmö!

Poplight söker nya skribenter, bloggare och personer med kreativa idéer!

Är du en av Poplights nya medarbetare?

Omröstning

Poplights reporter bloggar om Eurovision Song Contest och här får du allt det senaste nytt om tävlingen.

Följ Ludvigs Eurovision-blogg på Poplight

Madde - Redaktör på Poplight. Följ med i hennes uppdrag som skribent och ta del av hennes tankar och funderingar.

Redaktör-Maddes blogg på Poplight

Poplights skribent Jesper Lindqvist är ute på Melodifestivalsturnén och här kan du följa hans äventyr!

Poplights skribent bloggar från Melodi- festivalen

Följ Poplight på twitter där du kan få liveuppdateringar och kommentarer under Melodifestivalen 2012.

Följ Poplight via Twitter!

Poplights samlar musiken för Melodifestivalen och andra tävlingar ppå Spotify!

Få koll på musiken i Mello och Idol

Om du gillar Poplights sida om Idol 2011 får du koll på senaste nytt direkt på Facebook!

Poplight på Facebook: Här följer du Mellon!

Nya kommentarer

Här är all information om Melodifestivalen 2013 - artisterna, låtarna, programledarna, städerna ...

Melodi-festivalen 2013 på Poplight!

I "Egentligen kan man inte tävla i musik – men vi är fyra miljoner som vill veta vem som vinner" ges läsaren en fantastisk möjlighet att träda in i kulisserna bakom Sveriges största musiktävling – alla kategorier. Beställ boken här!

Alla hemligheter samlade i en bok!

Poplight sitter på all historik och fakta från Melodifestivalen och Eurovision Song Contest. Kolla in vår sprängfyllda databas och hitta allt du vill veta från mer än 50 års Melodifestival och Eurovision Song Contest.

Minns MF och Eurovision Song Contest

Fredagen den 18 december fick Gylleneskor ett nytt namn - Poplight! Läs allt om nyheterna här.

Poplight – Gylleneskors nya namn!

Prenumerera på Poplights nyheter via vår RSS-feed

Prenumerera på innehåll

Lägg till våra nyheter på din personliga IGoogle

Add to Google

Warning: INSERT command denied to user 'poplight_cms'@'77.232.90.201' for table 'watchdog' query: INSERT INTO watchdog (uid, type, message, severity, link, location, referer, hostname, timestamp) VALUES (0, 'php', '<em>UPDATE command denied to user &amp;#039;poplight_cms&amp;#039;@&amp;#039;77.232.90.201&amp;#039; for table &amp;#039;node_counter&amp;#039;\nquery: UPDATE node_counter SET daycount = daycount + 1, totalcount = totalcount + 1, timestamp = 1537463847 WHERE nid = 66773</em> in <em>/mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc</em> on line <em>156</em>.', 2, '', 'http://arkiv.poplight.se/blogg/linkan/en-veckas-uppehall-inga-stora-foeraendringar', '', '54.92.190.11', 1537463847) in /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc on line 156

Warning: INSERT command denied to user 'poplight_cms'@'77.232.90.201' for table 'watchdog' query: INSERT INTO watchdog (uid, type, message, severity, link, location, referer, hostname, timestamp) VALUES (0, 'php', '<em>INSERT command denied to user &amp;#039;poplight_cms&amp;#039;@&amp;#039;77.232.90.201&amp;#039; for table &amp;#039;accesslog&amp;#039;\nquery: INSERT INTO accesslog (title, path, url, hostname, uid, sid, timer, timestamp) values(&amp;#039;En veckas uppehåll - inga stora förändringar&amp;#039;, &amp;#039;node/66773&amp;#039;, &amp;#039;&amp;#039;, &amp;#039;54.92.190.11&amp;#039;, 0, &amp;#039;3378021a942d00c0cf50728645fa7191&amp;#039;, 696, 1537463847)</em> in <em>/mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc</em> on line <em>156</em>.', 2, '', 'http://arkiv.poplight.se/blogg/linkan/en-veckas in /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc on line 156