Warning: UPDATE command denied to user 'poplight_cms'@'77.232.90.201' for table 'cache' query: UPDATE cache SET data = 'a:631:{s:13:\"theme_default\";s:7:\"gyllene\";s:13:\"filter_html_1\";s:1:\"1\";s:18:\"node_options_forum\";a:1:{i:0;s:6:\"status\";}s:17:\"menu_primary_menu\";i:2;s:19:\"menu_secondary_menu\";i:2;s:15:\"install_profile\";s:7:\"default\";s:17:\"node_options_page\";a:2:{i:0;s:6:\"status\";i:1;s:8:\"revision\";}s:12:\"comment_page\";s:1:\"0\";s:18:\"drupal_private_key\";s:64:\"50804c7c5c08f86b73a1a393224c70cb765e6e1254c4046641eb1fd677681172\";s:19:\"file_directory_temp\";s:9:\"files/tmp\";s:19:\"file_directory_path\";s:5:\"files\";s:14:\"file_downloads\";s:1:\"1\";s:20:\"forum_nav_vocabulary\";s:1:\"1\";s:36:\"update_s in /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc on line 156

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc:156) in /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/bootstrap.inc on line 569

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc:156) in /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/bootstrap.inc on line 570

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc:156) in /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/bootstrap.inc on line 571

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc:156) in /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/bootstrap.inc on line 572

Warning: INSERT command denied to user 'poplight_cms'@'77.232.90.201' for table 'watchdog' query: INSERT INTO watchdog (uid, type, message, severity, link, location, referer, hostname, timestamp) VALUES (0, 'php', '<em>Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc:156)</em> in <em>/mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/common.inc</em> on line <em>141</em>.', 2, '', 'http://arkiv.poplight.se/blogg/bjoerne/dags-att-ta-sin-mats-ur-skolan', '', '54.147.142.16', 1542399261) in /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc on line 156
Poplight | Dags att ta sin Mats ur skolan | Poplight

Dags att ta sin Mats ur skolan

2013, Melodifestivalsturné på gång och Sverige skall stå som värd för Eurovision Song Contest. Borde bubbla av Eurovisionsfeber och bombardera bloggen med inlägg men nej... Istället tar jag härmed och avslutar bloggandet på Poplight.

Varför kan vän av ordning fråga sig. Det är väl i år som man verkligen skall ha koll på ESC och bloggar, artister och uttagningar. Visst, men jag har länge  haft svårt att piska upp den gamla stämningen som omgav ESC tidigare.

Är redan sedan flera år dödligt trött på Melodifestivalen och denna oändliga turné. Det var lite kul de första åren men numera känns det som en lång tröttsam resa mot att utse en vinnare.

Musiken i MF idag är, som en del säger "vad man lyssnar på idag". Må så vara, men poängen med Melodifestivalen var tidigare just det motsatta, att en gång per år få sig en dos av treminutersmusik man aldrig hörde annars. Idag kan jag lika gärna slå på radion överösas av vad man får presenterat i tävlingen.

Och att man helt övergett musiken och siktar på show och bra tv gör också att mitt intresse dalat rejält. Dessutom har mitt intresse för vår uttagning aldrig varit direkt stor utan mitt intresse har varit Eurovision.

Så varför sluta nu då?

Mycket samma sak där. Show, Show och mer Show, musiken kommer i andra rummet och vinnaren står stark med en kackig låt men det blev bra TV. I och med att arrangerande land dessutom får regisera "showen" genom att placera låtarna så det blir "bra tv" var sista spiken i min intresse kista.

Det är helt enkelt inte roligt eller intressant längre. Ett par regeländringar har gjorts som sänkt hela intresset del för del och nu när man talar om att acceptera de svenska reglerna med inspelade körer är vi snart i en tävling med playback och "En bra show"! 

Något av det roligaste jag visste med den "Gamla" Eurovisiontävlingen var att alla sjöng på sina egna språk och de flesta länderna skickade låtar av kompositörer som faktiskt hade en koppling till landet de representerade. Nu köps det låtar och bidrag som ratas i ett land kan plötsligt vinna i ett annat och vad händer? Jo, 90% av bidragen låter likartade och igen "bra tv" är stora skärmar runt en artist med dess dansare som numera gör att uttrycket år från år ser likartat ut. Nu har man dessutom förlängt regeln att ett bidrag är OK 2013 som kan ha getts ut på skiva redan 2012. Så musiken känns inte ens ny längre.

Det är helt enkelt tråkigt.

Poplight då?

Jag började med att skriva på Gylleneskor tiden, då var det ett gäng nödriga fans (även jag) som av intresse skrev på en ESC sida och det var kunnigt, inte alltid strålande skrivet men äkta. Sedan blev det journalistiska det viktigaste och ihop med ägare som idag inte vet vad de ska ha sidan till har det hänt något med stämningen på Poplight. Att sedan SVT plockar de som hade ett genuint intresse har även det påverkat hur Poplight idag känns som site. Jag saknar fansens röst idag där siten vågade skicka en känga till SVT och inte som idag ängsligt inte våga komma med någon kritik för tänk om man skulle missa en ackreditering eller den lilla fot man har innanför SVTs väggar. Det är tack och Amen till det mesta och sedan när man pratar personligt med någon så är det inte lika positivt längre.

Och nu med fd Poplightare bakom SVT sidan så kommer det mesta av diskussionerna hamna där och den här sidan kommer ha färre och färre som bryr sig.

Men jag har haft mycket roligt, mycket jobb i perioder och lärt mig massor under den här tiden som jag aktivt bloggat på Gyllene och Poplight, men numera är varken sidan eller tävlingarna något för mig. Önskar dock alla som tar sig an att vända trenden på Poplight och som gillar utvecklingen av MF och ESC lycka till.

Jag kommer säkert skriva en rad eller två om MF och ESC även i år men det får bli på andra sociala media.

Tack för mig och ha det!

Björn

Skrivet av:
Björn Nordlund (bjoerne)

Läs mer om

Läs mer på

Andra bloggar om

Kommentarer

Jag kan hålla med dig om att Poplight har blivit lite sämre efter att många av Poplightarna gått över till SVT, eftersom denna sajt uppdateras sämre då. Men det var kanske deras högsta dröm, vad vet jag? Eller att SVT hade en tanke om att deras hemsida var under all kritik eller så. Vem vet? Men jag håller inte med dig om att tävlingen har utvecklats åt fel håll, tvärtom har det faktiskt blivit bättre och bättre. Exempelvis tycker jag inte det ska finnas spärrar för att inte få sjunga på vilket språk som helst, att man ska kunna ställa upp i vilket land som helst eller att EBU inte ska lägga sig vem som tävlar för vem och vad. Dessutom numera är mycket av musiken som spelas mer anpassad för andra typer av instrument och det låter annorlunda till viss del om man spelar piano, flöjt och trummor än om man har elektrointrument. Exempelvis när BWO var med på allsången någon gång ville de spela själva och inte använda orkesterns musik. Så jag tycker att tävlingen går åt rätt håll. Men som sagt alla har rätt till sin åsikt och det är alltid bra att kunna ventilera dem för att få en debatt. Vem vet, om några år kanske Poplight är tillbaka igen i den fart som det var förut...
Håller med dig om att Poplight har tappat lite av stämningen. Jag vet inte vilka som håller i Poplight nu? Jag har mejlat flera gånger men får aldrig några svar?
Det är en förståelig känsla, men samtidigt ganska logiskt när engagerade, ideella medarbetare försvinner. Jag har också varit aktiv sedan Gylleskor-tiden och visst är det annorlunda nu. I alla organisationer måste det finnas en ledning, annars kan arbetet inte fortgå på samma sätt. Jag är dock övertygad om att det kommer att bli ett lyft i framtiden, för det finns fortfarande eldsjälar som brinner för Poplight. För att beskriva läget i sporttermer, när ett lag har sålt sina största stjärnor och ska spela ihop ett nytt lag av unga talanger blir det sällan succé direkt, men ge projektet lite tid så väntar en ny storhetstid.
På Poplight får du veta allt inom Melodifestivalen!

Ladda inför Melodi- festivalen 2014!

Är du inte medlem än?

Ta gärna några sekunder och registrera dig. Träffa medlemmar, kommentera, blogga ...

Logga in på Poplight

Poplight bevakar Idol 2013. Här kan du läsa om allt!

Följ Idol 2013 på Poplight!

Poplight står för Sveriges mest intensiva bevakning av Eurovision Song Contest 2013. Här hittar du de färskaste nyheterna om världens största musiktävling - redan nu!

Så var Euro- vision Song Contest 2013 i Malmö!

Poplight söker nya skribenter, bloggare och personer med kreativa idéer!

Är du en av Poplights nya medarbetare?

Omröstning

Poplights reporter bloggar om Eurovision Song Contest och här får du allt det senaste nytt om tävlingen.

Följ Ludvigs Eurovision-blogg på Poplight

Madde - Redaktör på Poplight. Följ med i hennes uppdrag som skribent och ta del av hennes tankar och funderingar.

Redaktör-Maddes blogg på Poplight

Poplights skribent Jesper Lindqvist är ute på Melodifestivalsturnén och här kan du följa hans äventyr!

Poplights skribent bloggar från Melodi- festivalen

Följ Poplight på twitter där du kan få liveuppdateringar och kommentarer under Melodifestivalen 2012.

Följ Poplight via Twitter!

Poplights samlar musiken för Melodifestivalen och andra tävlingar ppå Spotify!

Få koll på musiken i Mello och Idol

Om du gillar Poplights sida om Idol 2011 får du koll på senaste nytt direkt på Facebook!

Poplight på Facebook: Här följer du Mellon!

Nya kommentarer

Här är all information om Melodifestivalen 2013 - artisterna, låtarna, programledarna, städerna ...

Melodi-festivalen 2013 på Poplight!

I "Egentligen kan man inte tävla i musik – men vi är fyra miljoner som vill veta vem som vinner" ges läsaren en fantastisk möjlighet att träda in i kulisserna bakom Sveriges största musiktävling – alla kategorier. Beställ boken här!

Alla hemligheter samlade i en bok!

Poplight sitter på all historik och fakta från Melodifestivalen och Eurovision Song Contest. Kolla in vår sprängfyllda databas och hitta allt du vill veta från mer än 50 års Melodifestival och Eurovision Song Contest.

Minns MF och Eurovision Song Contest

Fredagen den 18 december fick Gylleneskor ett nytt namn - Poplight! Läs allt om nyheterna här.

Poplight – Gylleneskors nya namn!

Prenumerera på Poplights nyheter via vår RSS-feed

Prenumerera på innehåll

Lägg till våra nyheter på din personliga IGoogle

Add to Google

Warning: INSERT command denied to user 'poplight_cms'@'77.232.90.201' for table 'watchdog' query: INSERT INTO watchdog (uid, type, message, severity, link, location, referer, hostname, timestamp) VALUES (0, 'php', '<em>UPDATE command denied to user &amp;#039;poplight_cms&amp;#039;@&amp;#039;77.232.90.201&amp;#039; for table &amp;#039;node_counter&amp;#039;\nquery: UPDATE node_counter SET daycount = daycount + 1, totalcount = totalcount + 1, timestamp = 1542399262 WHERE nid = 63233</em> in <em>/mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc</em> on line <em>156</em>.', 2, '', 'http://arkiv.poplight.se/blogg/bjoerne/dags-att-ta-sin-mats-ur-skolan', '', '54.147.142.16', 1542399262) in /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc on line 156

Warning: INSERT command denied to user 'poplight_cms'@'77.232.90.201' for table 'watchdog' query: INSERT INTO watchdog (uid, type, message, severity, link, location, referer, hostname, timestamp) VALUES (0, 'php', '<em>INSERT command denied to user &amp;#039;poplight_cms&amp;#039;@&amp;#039;77.232.90.201&amp;#039; for table &amp;#039;accesslog&amp;#039;\nquery: INSERT INTO accesslog (title, path, url, hostname, uid, sid, timer, timestamp) values(&amp;#039;Dags att ta sin Mats ur skolan&amp;#039;, &amp;#039;node/63233&amp;#039;, &amp;#039;&amp;#039;, &amp;#039;54.147.142.16&amp;#039;, 0, &amp;#039;a506cfc716957c6d7f3b4ce4b5f5f547&amp;#039;, 624, 1542399262)</em> in <em>/mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc</em> on line <em>156</em>.', 2, '', 'http://arkiv.poplight.se/blogg/bjoerne/dags-att-ta-sin-mats-ur- in /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc on line 156