Warning: UPDATE command denied to user 'poplight_cms'@'77.232.90.201' for table 'cache' query: UPDATE cache SET data = 'a:632:{s:13:\"theme_default\";s:7:\"gyllene\";s:13:\"filter_html_1\";s:1:\"1\";s:18:\"node_options_forum\";a:1:{i:0;s:6:\"status\";}s:17:\"menu_primary_menu\";i:2;s:19:\"menu_secondary_menu\";i:2;s:15:\"install_profile\";s:7:\"default\";s:17:\"node_options_page\";a:2:{i:0;s:6:\"status\";i:1;s:8:\"revision\";}s:12:\"comment_page\";s:1:\"0\";s:18:\"drupal_private_key\";s:64:\"50804c7c5c08f86b73a1a393224c70cb765e6e1254c4046641eb1fd677681172\";s:19:\"file_directory_temp\";s:9:\"files/tmp\";s:19:\"file_directory_path\";s:5:\"files\";s:14:\"file_downloads\";s:1:\"1\";s:20:\"forum_nav_vocabulary\";s:1:\"1\";s:36:\"update_s in /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc on line 156

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc:156) in /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/bootstrap.inc on line 569

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc:156) in /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/bootstrap.inc on line 570

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc:156) in /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/bootstrap.inc on line 571

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc:156) in /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/bootstrap.inc on line 572

Warning: INSERT command denied to user 'poplight_cms'@'77.232.90.201' for table 'watchdog' query: INSERT INTO watchdog (uid, type, message, severity, link, location, referer, hostname, timestamp) VALUES (0, 'php', '<em>Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc:156)</em> in <em>/mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/common.inc</em> on line <em>141</em>.', 2, '', 'http://arkiv.poplight.se/artikel/vi-3-i-lulea-dansnumret-ett-av-de-starkaste-i-taevlingens-historia', '', '54.92.170.149', 1532317877) in /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc on line 156
Poplight | Vi 3 i Luleå: "Dansnumret ett av de starkaste i tävlingens historia" | Poplight
Vi 3 tycker till om Melodifestivalen 2011

Vi 3 i Luleå: "Dansnumret ett av de starkaste i tävlingens historia"

Vi 3 är tillbaka. Varje vecka under Melodifestivalsturnén kommer tre personer ur Poplight-gänget att ge sina åsikter om kvällens bidrag. Dessutom kommer veckans heta, veckans bubblare och veckans kalla bidrag att utses. I första deltävlingen är alla i Vi 3-panelen överens om i alla fall en person som kommer att gå direkt till final.

Veckans panel består av Gustav Dahlander, Mirja Bokholm och Eva Linde. Texten är sammanställd av Mattias Bolander.

 

Veckans heta

Danny - ”In the Club”

Alla i veckans panel verkar säkra på att Danny kommer att gå direkt till finalen. Dansnumret är kanske ett av de starkaste i tävlingens historia. Och numet växer för varje gång. Danny är bättre än låten, men det är en märklig klädkombination.

 

Veckans bubblare

Pernilla Andersson - ”Desperados”

Först började jag tänka på annat när jag hörde den, men efter ett antal lyssningar tycker jag att den är rätt fin, tycker en i Vi 3. Grymt snygg scenografi. Småmysigt. Pernilla sticker ut – på svenska. ”Så här låter riktig musik”.

 

Veckans kalla

Dilba - ”Try again”

Fungerar inte som öppningsnummer och Dilba är för blek. Fungerar hemma men inte i en arena. Dåligt ljud, tråkig sång, ingen energi eller glädje. Märklig klänning. Dilba är veckans kalla.

 

 

1. Dilba - ”Try Again”

Gustav: Inte min stil. I mina öron har Dilba samma genre som Danny, och Danny är bättre på alla cylindrar.

Mirja: Gillar egentligen låten rätt mycket, men den funkar inte som öppingsnummer och Dilba är för blek. Kommer säkert att lyssna på den hemma, men kanske inte i en fullsatt arena. Medelbetyg.

Eva: Hon sätter ribban lågt. Dåligt ljud, tråkig sång och ingen energi och glädje alls. Och jättemärklig klänning. Jag har inget till övers alls för det här faktiskt.

 

2. Swingfly - ”Me and My Drum”

Gustav: Det här känns som en live-låt. Publiken i arenan festade loss till den med förtjusning på genrepet, men det betyder inte att den får mycket röster.

Mirja: Glatt och svängigt, men inte riktigt min grej. Kul att Christoffer Hiding är med, och glädje och värme brukar funka rätt bra. Finns egentligen inget att invända mot, det är bara inte min genre.

Eva: Way! Tävlingen andas! Refrängen med Hidings inhopp sätter sig direkt och det här känns kul och medryckande. Frågan är om det når ut till tv-tittarna. Svårt fall.

 

3. Jenny Silver - ”Something In Your Eyes”

Gustav: Wow, här får vi massor av influenser från ni-vet-vilka ... Jag tycker att det här är toppen! Gammalt och fräscht på samma gång, och sådant här har traditionellt framgång i den första deltävlingen.

Mirja: Ett förutsägbart men ändå mycket bra bidrag! Jag älskar ju discoschlager, vindmaskin och glitterkonfetti, och här finns allt. Härligt!

Eva: Det är så mycket ABBA att man faktiskt skruvar på sig och även om hon sjunger bra och låten sätter sig som tejp, så gör man allt för att åla sig bort. Det kan bli för mycket och helt ärligt, det finns refränger som är betydligt starkare.

 

4. Jonas Matsson - ”On My Own”

Gustav: Jag har verkligen inget emot feelgoodmusik, så tummen upp för webbjokern! Men Jonas måste sätta framträdandet för att det här ska bli en ... joker.

Mirja: Småcharmigt och trallvänligt. Numret är stundtals lite töntigt men det kan jag ha överseende med. Trevligt att lyssna på och den sätter sig snabbt, men lämnar trots det inga bestående intryck.

Eva: Så synd att man tramsat bort både låten och numret. Men man kan faktiskt uppskatta Jonas lite ironiska nummer om man vill, även om intrycket förblir att det är på tok för lamt. Hey, var är groovet liksom!

 

5. Le Kid - ”Oh My God”

Gustav: En mycket medryckande poplåt som borde passa de flesta. Även mig! "Oh My God!" har i alla fall många spelningar kvar i min hjärna.

Mirja: Åh, det här älskar jag! Kitschigt, glatt och poppigt med extra allt. Bra verser som bygger upp mot en härlig refräng, och det visuella är ju underbart. Jag hoppas verkligen att det här går till Globen!

Eva: Som urklippta ur en serietidning bjuder de på en riktig färg- och sockerchock! De ska ha tummen upp för livegitarren, den fläckfria sången och underbara inställningen. Men tyvärr saknar de en lika stark refräng som utstrålning, även om man älskar dem på plats.

 

6. Rasmus Viberg - ”Social Butterfly”

Gustav: Jag gillar etnotemat, men att de spökat ut sig till gatumusikanter är inte lika mycket min grej.

Mirja: Gillar låten skarpt men är inte lika imponerad av scenframträdandet. Refrängen är hookig och lätt att sjunga med i, och jag tycker om de etniska inslagen. Det finns en känsla i låten som tilltalar mig. Men snygga till er på scen, grabbar!

Eva: Här har vi en riktigt stark refräng och tämligen meningslösa verser. Men killen är supercharmig och bandet likaså. Kanske vill vi ha en lite ruffsigare flickidol i år?

 

7. Pernilla Andersson - ”Desperados”

Gustav: Första gången jag hörde låten började jag tänka på annat. Men efter ett antal lyssningar tycker jag att den är rätt fin bakgrundsmusik.

Mirja: Grymt snygg scenografi! I övrigt är det här så långt från min stil man kan komma. Jag förstår absolut dem som gillar det här och visst är det småmysigt. Men för mig passerar det obemärkt förbi.

Eva: "Just det, så här låter riktig musik" var det en journalist som sa. Pernilla sticker ut på ett väldigt fördelaktigt sätt - på svenska, med rätta rockvisekänslan. Men det lyfter tyvärr aldrig.

 

8. Danny - ”In the Club”

Gustav: Dannys dans är deltävlingens höjdpunkt för mig. Låten är bra, men dansnumret är ett av de starkaste i tävlingens historia!

Mirja: Wow, vilken kille! Älskar låten, älskar koreografin... Älskar allt! Min stora favorit den här veckan och den växer för varje gång. Det här är precis min stil. Globen nästa!

Eva: Han är bättre än låten. Men det spelar ingen roll i sammanhanget. Han överglänser alla tvivel trots den ytterst märkliga klädkombinationen.


 

Till final

Gustav: Danny och Jenny Silver

Mirja: Danny och Le Kid

Eva: Danny och Pernilla Andersson
 

Till Andra Chansen

Gustav: Le Kid och Pernilla Andersson

Mirja: Pernilla Andersson och Jenny Silver

Eva: Le Kid och Rasmus Viberg

Skrivet av:
Mattias Bolander (MattiasB)

Källa: Poplight

Relaterade artiklar

På Poplight får du veta allt inom Melodifestivalen!

Ladda inför Melodi- festivalen 2014!

Är du inte medlem än?

Ta gärna några sekunder och registrera dig. Träffa medlemmar, kommentera, blogga ...

Logga in på Poplight

Poplight bevakar Idol 2013. Här kan du läsa om allt!

Följ Idol 2013 på Poplight!

Poplight står för Sveriges mest intensiva bevakning av Eurovision Song Contest 2013. Här hittar du de färskaste nyheterna om världens största musiktävling - redan nu!

Så var Euro- vision Song Contest 2013 i Malmö!

Poplight söker nya skribenter, bloggare och personer med kreativa idéer!

Är du en av Poplights nya medarbetare?

Omröstning

Poplights reporter bloggar om Eurovision Song Contest och här får du allt det senaste nytt om tävlingen.

Följ Ludvigs Eurovision-blogg på Poplight

Madde - Redaktör på Poplight. Följ med i hennes uppdrag som skribent och ta del av hennes tankar och funderingar.

Redaktör-Maddes blogg på Poplight

Poplights skribent Jesper Lindqvist är ute på Melodifestivalsturnén och här kan du följa hans äventyr!

Poplights skribent bloggar från Melodi- festivalen

Följ Poplight på twitter där du kan få liveuppdateringar och kommentarer under Melodifestivalen 2012.

Följ Poplight via Twitter!

Poplights samlar musiken för Melodifestivalen och andra tävlingar ppå Spotify!

Få koll på musiken i Mello och Idol

Om du gillar Poplights sida om Idol 2011 får du koll på senaste nytt direkt på Facebook!

Poplight på Facebook: Här följer du Mellon!

Nya kommentarer

Här är all information om Melodifestivalen 2013 - artisterna, låtarna, programledarna, städerna ...

Melodi-festivalen 2013 på Poplight!

I "Egentligen kan man inte tävla i musik – men vi är fyra miljoner som vill veta vem som vinner" ges läsaren en fantastisk möjlighet att träda in i kulisserna bakom Sveriges största musiktävling – alla kategorier. Beställ boken här!

Alla hemligheter samlade i en bok!

Poplight sitter på all historik och fakta från Melodifestivalen och Eurovision Song Contest. Kolla in vår sprängfyllda databas och hitta allt du vill veta från mer än 50 års Melodifestival och Eurovision Song Contest.

Minns MF och Eurovision Song Contest

Fredagen den 18 december fick Gylleneskor ett nytt namn - Poplight! Läs allt om nyheterna här.

Poplight – Gylleneskors nya namn!

Prenumerera på Poplights nyheter via vår RSS-feed

Prenumerera på innehåll

Lägg till våra nyheter på din personliga IGoogle

Add to Google

Warning: INSERT command denied to user 'poplight_cms'@'77.232.90.201' for table 'watchdog' query: INSERT INTO watchdog (uid, type, message, severity, link, location, referer, hostname, timestamp) VALUES (0, 'php', '<em>UPDATE command denied to user &amp;#039;poplight_cms&amp;#039;@&amp;#039;77.232.90.201&amp;#039; for table &amp;#039;node_counter&amp;#039;\nquery: UPDATE node_counter SET daycount = daycount + 1, totalcount = totalcount + 1, timestamp = 1532317877 WHERE nid = 53617</em> in <em>/mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc</em> on line <em>156</em>.', 2, '', 'http://arkiv.poplight.se/artikel/vi-3-i-lulea-dansnumret-ett-av-de-starkaste-i-taevlingens-historia', '', '54.92.170.149', 1532317877) in /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc on line 156

Warning: INSERT command denied to user 'poplight_cms'@'77.232.90.201' for table 'watchdog' query: INSERT INTO watchdog (uid, type, message, severity, link, location, referer, hostname, timestamp) VALUES (0, 'php', '<em>INSERT command denied to user &amp;#039;poplight_cms&amp;#039;@&amp;#039;77.232.90.201&amp;#039; for table &amp;#039;accesslog&amp;#039;\nquery: INSERT INTO accesslog (title, path, url, hostname, uid, sid, timer, timestamp) values(&amp;#039;Vi 3 i Luleå: &amp;amp;quot;Dansnumret ett av de starkaste i tävlingens historia&amp;amp;quot;&amp;#039;, &amp;#039;node/53617&amp;#039;, &amp;#039;&amp;#039;, &amp;#039;54.92.170.149&amp;#039;, 0, &amp;#039;2707df30d735cb03fbbf9360742959ce&amp;#039;, 665, 1532317877)</em> in <em>/mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc</em> on line <em>156</em>.', 2, '� in /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc on line 156