Warning: UPDATE command denied to user 'poplight_cms'@'77.232.90.201' for table 'cache' query: UPDATE cache SET data = 'a:632:{s:13:\"theme_default\";s:7:\"gyllene\";s:13:\"filter_html_1\";s:1:\"1\";s:18:\"node_options_forum\";a:1:{i:0;s:6:\"status\";}s:17:\"menu_primary_menu\";i:2;s:19:\"menu_secondary_menu\";i:2;s:15:\"install_profile\";s:7:\"default\";s:17:\"node_options_page\";a:2:{i:0;s:6:\"status\";i:1;s:8:\"revision\";}s:12:\"comment_page\";s:1:\"0\";s:18:\"drupal_private_key\";s:64:\"50804c7c5c08f86b73a1a393224c70cb765e6e1254c4046641eb1fd677681172\";s:19:\"file_directory_temp\";s:9:\"files/tmp\";s:19:\"file_directory_path\";s:5:\"files\";s:14:\"file_downloads\";s:1:\"1\";s:20:\"forum_nav_vocabulary\";s:1:\"1\";s:36:\"update_s in /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc on line 156

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc:156) in /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/bootstrap.inc on line 569

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc:156) in /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/bootstrap.inc on line 570

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc:156) in /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/bootstrap.inc on line 571

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc:156) in /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/bootstrap.inc on line 572

Warning: INSERT command denied to user 'poplight_cms'@'77.232.90.201' for table 'watchdog' query: INSERT INTO watchdog (uid, type, message, severity, link, location, referer, hostname, timestamp) VALUES (0, 'php', '<em>Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc:156)</em> in <em>/mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/common.inc</em> on line <em>141</em>.', 2, '', 'http://arkiv.poplight.se/artikel/reploggen-foersta-klaedrepet-i-melodifestivalen-2011', '', '54.92.170.149', 1532317984) in /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc on line 156
Poplight | Reploggen: Första klädrepet i Melodifestivalen 2011 | Poplight
Pernilla Andersson, Melodifestivalen 2011

Reploggen: Första klädrepet i Melodifestivalen 2011

Det är fredag i Luleå och dags för artisterna att ge ett ännu tydligare smakprov på vad de har ett erbjuda imorgon. Idag åker scenkläderna på, och de tävlande vässar sina skills ytterligare inför den stora dagen. Spana in de senaste rapporterna om Danny, Jenny Silver, Le Kid, Pernilla Andersson och de andra här!

Poplight rapporterar live från repetitionerna i Luleå inför årets första deltävling i Melodifestivalen 2011, där Dilba, Swingfly, Jenny Silver, Jonas Matsson, Le Kid, Rasmus Viberg, Pernilla Andersson och Danny tävlar. Missa heller inte Jenny Staafs snygga bilder från repen HÄR.

 

Dilba - Try Again

Känslan är bättre idag, och med scenkläder på plats, lite tightare koreografi och bättre ljud i arenan är jag mycket mer optimistisk till "Try Again" nu än jag var igår. Dilba och hennes dansare bär science fiction-inspirerade, svart-vita kläder, något som gör att framträdandet blir futuristiskt och klubbigt. Både numret och låten påminner om Sibel förra året, men med mer klubbkänsla och kanske lite mer radioanpassat. Koreografin är riktigt läcker och det känns betydligt bättre som öppningsnummer idag än vad det gjorde idag. Men Dilba är lite blek som artist - jag hade gärna sett någon annan fronta det här bidraget.

 

Swingfly - Me And My Drum

Nu blir det cheerleading på scen! Medan Swingfly är riktigt välklädd satsar danstjejerna på glittriga, amerikanska cheer-outfits och, förstås, trummor. Det blir ett kul och glatt nummer där både Swingfly och hans sidekicks Bea och Christoffer får visa upp sig, och även om chanserna att gå vidare inte är så stora blir det ett upplyftande och roligt framträdande.

 

Jenny Silver - Something In Your Eyes

Låten är inspirerad av ABBA, Jenny är inspirerad av Charlotte Perrelli, och dansarna har hämtat från alla möjligt mello-nummer. Visst har vi både sett och hört det förut. Jenny Silver satsar på ett äkta schlagernummer med extra allt - glitterkläder, konfetti och flashig koreografi. Lite klyschigt kanske, men fortfarande snyggt. Och jag älskar hennes kläder! Jenny är i bra form och är en av de proffsigaste artisterna den här veckan. Här är en som stått på scen förr!

 

Jonas Matsson - On My Own

Jonas Matssons charterinspirerade nummer är charmigt och behagligt. Webbjokervinnaren inleder i en solstol mitt i publiken, för att sedan röra sig upp på scen där ensemblen väntar. Men varför envisas de med att visa den leende tjejen som tar bort solstolen, sätter på honom jackan och på andra sätt hjälper Jonas genom numret i bild? Det ger mest vibbar av en osjälvständig kille som inte klarar något utan hjäp från sin flickvän. Eller nåt. Dessutom strular jackpåtagningen och borttagandet av den palmprydda skärm som Jonas sitter framför i introt var och varannan gång. Vissa inslag känns lite töntiga men hooken sitter och det gör att Jonas ändå har chans att skrälla sig till Andra Chansen.

 

Le Kid - Oh My God

Le Kid har fått på sig ännu mer färg och bjuder på en riktig smällkaramell! Det här gänget kan konsten att sticka ut, och oavsett hur det går kommer ingen att glömma Le Kid och "Oh My God". Men går inte den här sockerbomben åtminstone till Andra Chansen lovar jag att äta upp alla mina efterfestklänningar. Dansande godisbitar, konfetti, en stark refräng och några riktiga entertainers - det är en kombination som bara måste gå långt. Le Kids rep går utan några problem, även om det känns som att de håller igen lite inför morgondagen. 

 

Rasmus Viberg - Social Butterfly

Jag har fortfarande lite problem med numret till det här bidraget. Det finns liksom ingen koppling mellan låten och scenframträdandet! Men tittar man på dem separat ser det bra ut - låten är väldigt hookig och tilltalar mig mycket, och Rasmus känns säker på scen. Kläderna är dock inte mycket att ha, jag tänker lite på Oliver Twist och gatupojkar. Det ska bli spännande att se hur det går för det här bidraget - det kan bli allt mellan Andra Chansen och en jumboplacering!

 

Pernilla Andersson - Desperados

Pernilla Andersson har veckans, och kanske årets, snyggaste scenografi. Numret går i rött och svart, det hänger sammetsdraperier och brinnande kristallkronor från taket och Pernilla själv är klädd i stilsäker, svart spets. Låten är starkt Winnerbäck-inspirerad och kanske inte det mest spännande vi får höra i Luleå, men den fyller sin genre väl och sticker ut bland all upptempo. Pernilla är säker och lär inte göra bort sig imorgon.

 

Danny - In The Club

Hjälp, vad Danny är bra! Killen både sjunger och dansar bättre än någon av de andra artisterna i Luleå. Bidraget är en typisk Danny-låt men med lite hårdare klubbkänsla, något man också lyckas fånga på scen med bravur. Kläderna blandar propert med lite tuffare inslag, och Danny bär en blingad skinnjacka över en i övrigt något kostyminspirerad outfit. Det här blir riktigt farligt på lördag, och jag lär inte vara den enda som blir förvånad om inte Danny skulle gå raka vägen till final.

 

Läs också:

Skrivet av:
Mirja Bokholm (Mirja)

Källa: Poplight.se

Kommentarer

Börjar gilla dilba mer och mer Ett försök till typ... Svart & vitt känns väl ok?/PES
Dilbas kläder = Hmm ? Tråkigt...
Ja men jag skulle trott på vitt/blå eller vart/blå istället för svart/vitt. Swingfly som får hjälp av Christoffer så skulle väl han också stå med eller? Kolla in min blogg http://arkiv.poplight.se/blogg/nytt01 och Jennys Silvers klänning är den inte väl kort?
Efter att ha hört de åtta bidragen igår känner jag mig inte lugn alls. SVT har valt att göra en deltävling där bidragen går som en röd tråd, med varken bra eller dåliga låtar med, typ. Detta gör det svårt att rösta fram fyra starka kandidater till AC och finalen. Exempelvis Danny - har en klubbhit som bör stanna på klubben och inte inta MF-scenen. Koregrafin etc. är på tok för rörig och att man bara sjunger "In the club" i refrängen och försöker lägga på något slags hip-hop-aktigt i mitten känns bara floppigt. Pernilla Anderssons "Desperados" känns trött, tråkig och färglös, och känns som ett "desperat" val av SVT att det inte fanns plats för någon Paparizou eller liknande istället. Dilba verkar också köra en låt som hon inte klarar av och SVT fortsätter att förstöra för webbjokern, precis som i fjol. Den låt som Matsson tävlade med där VAR bra men nu har man sänkt hastigheten, lagt in mer "ratada" och gör honom ocool med att ha en tjej som klär på honom. Och varför ska man ha en hip-hoplåt med i MF när man för 75e gången vet att tittarna direkt tar bort en sådan låt! Och varför har man med en G:son-låt som är en rak kopia av Danmarks försök 2010? Är konceptet även 2011 att stjäla av någon storslagen artist, skriva en ny text, skicka iväg till ESC där ALLA säger: "stop, dette er tyveri!" och så ska ändå Europa rösta fram detta. Tror inte riktigt på det, tyvärr. Det enda som känns bra just nu är Le Kid, men tyvärr tror jag de får sällskap av Danny, Pernilla och Jenny till final eller AC.
Jag är helt tvärtemot Hollac här och känner mig faktiskt lugn. Det är en otroligt hög lägsta nivå för en första deltävling, alla låtarna håller ändå en relativt hög klass. Jag tror att det kommer att bli bättre och bättre ju längre in vi kommer i Melodifestivalen. Däremot som kanske är anledningen till att Hollac reagerar som han gör är att alla låtar i deltävlingen skulle inte fungera alls i Düsseldorf förutom Danny, som enligt mig har ett fantastiskt framträdande och för en gångs skull en modern låt som skulle mycket väl fungera jättebra i Eurovision. Vi får inte tråka ut oss nu, det är nu vi måste sluta tycka allt är rörigt eller för känslosamt, släpp loss nu så hittar vi rätt låt och kommer bra i Düsseldorf!
Helt rätt"Schlagerman" du satte verkligen fingret på kornet! Danny har även enligt mig bästa låt och framträdande. Tycker också vi ska vara lite mera positiva för trots allt är ju årets första 8 låtar en kollektiv kvalitetshöjning tycker jag! Som sagt släpp loss lite "Go with th flow! och NJUT av stunden för om ca 28 timmar börjar det!
Okej jag tar det en gång till så att alla förstår vad jag menar. Alla låtar i startfältet i Luleå är bra, men alla är i princip lika bra/dåliga dvs. mitt på 3:a i betyg och det gör att "den speciella" givna låten finns inte i det här startfältet. För att förtydliga vad jag då tycker igen är ser det ut så här: 1) Dilba är okej, men i förvideon ser det inte ut som om hon sjunger utan det känns som en dålig musikvideo. Kommer inte gå vidare. 2) Swingfly har startnummer 2 av anledningen att det är hip-hop och det röstas inte till final om man då har #2. 3) Jenny Silver lär gå till AC just för ABBA-kopian är väl helt OK, men vi ska inte göra om Danmarks 2010-försök som visserligen gick väl bra ut, men det skulle inte förvåna mig om Björn & Benny ringer upp G:son och frågar vad f*n han håller på med! 4) Jag hoppas att Jonas Matsson skärper till sig på scenen annars kommer den här åka ut med huvudet före. Det vore väldigt tråkigt eftersom den var den bästa av de två som vann. Hans version i tävlingen var mycket bättre än den han framför nu. 5) Le Kid lär säkert final/AC-skrälla. Men jag tycker dock att "We Should Go Home Together" är mycket bättre än denna låt. 6) Rasmus Viberg har något i sin låt, men den känns torr, går på tok för sakta och innehåller sådana genrer att jag tror tyvärr inte den tilltalar MF-publiken. 7) Pernilla Anderssons "Desperados" är bara ett desperat Lars Winnerbäck-sound som för mig känns torrt, tråkigt, sömnigt, färglöst och oinspirerande. Men dessa låtar som jag avskyr brukar ha tendensen att vinna/gå vidare så jag antar att denna gör det också. Men hoppas innerst inne att den inte gör det. 8) Slutligen Danny som har den näst sämsta låten i detta startfält. Ett ryckigt, knasigt och konstigt nummer med en låt som säkert passar på en klubbscen eller liknande men inte i MF. Europa tycker nog att vi är knasiga om vi skulle skicka Danny. Sist ett sådant försök gjordes var Bulgarien 2008. Att bara sjunga samma sak hela tiden och dansa med blixtrande lampor omkring sig + att man inte hör vad han sjunger och försöker rappa lite - det blir bara helt fel forum. Men det går säkert till final, tyvärr... Detta var alltså mina slutgiltiga tankar. Jag kanske ändrar mig lite efter att ha hört dem i hela 3 min. Vem vet?
oj, vad positivt allting blev! vadå," startar som nr 2 och inte röstas till final" ?? Det är vål LÅTEN vi röstar på och inte start nr ?? Swingfly har ju lyckats få till det riktigt bra enl mitt tycke! Nu är det bara drygt 24 timmar kvar tills årets roligaste veckor börjar!!! Kul!

Relaterade artiklar

På Poplight får du veta allt inom Melodifestivalen!

Ladda inför Melodi- festivalen 2014!

Är du inte medlem än?

Ta gärna några sekunder och registrera dig. Träffa medlemmar, kommentera, blogga ...

Logga in på Poplight

Poplight bevakar Idol 2013. Här kan du läsa om allt!

Följ Idol 2013 på Poplight!

Poplight står för Sveriges mest intensiva bevakning av Eurovision Song Contest 2013. Här hittar du de färskaste nyheterna om världens största musiktävling - redan nu!

Så var Euro- vision Song Contest 2013 i Malmö!

Poplight söker nya skribenter, bloggare och personer med kreativa idéer!

Är du en av Poplights nya medarbetare?

Omröstning

Poplights reporter bloggar om Eurovision Song Contest och här får du allt det senaste nytt om tävlingen.

Följ Ludvigs Eurovision-blogg på Poplight

Madde - Redaktör på Poplight. Följ med i hennes uppdrag som skribent och ta del av hennes tankar och funderingar.

Redaktör-Maddes blogg på Poplight

Poplights skribent Jesper Lindqvist är ute på Melodifestivalsturnén och här kan du följa hans äventyr!

Poplights skribent bloggar från Melodi- festivalen

Följ Poplight på twitter där du kan få liveuppdateringar och kommentarer under Melodifestivalen 2012.

Följ Poplight via Twitter!

Poplights samlar musiken för Melodifestivalen och andra tävlingar ppå Spotify!

Få koll på musiken i Mello och Idol

Om du gillar Poplights sida om Idol 2011 får du koll på senaste nytt direkt på Facebook!

Poplight på Facebook: Här följer du Mellon!

Nya kommentarer

Här är all information om Melodifestivalen 2013 - artisterna, låtarna, programledarna, städerna ...

Melodi-festivalen 2013 på Poplight!

I "Egentligen kan man inte tävla i musik – men vi är fyra miljoner som vill veta vem som vinner" ges läsaren en fantastisk möjlighet att träda in i kulisserna bakom Sveriges största musiktävling – alla kategorier. Beställ boken här!

Alla hemligheter samlade i en bok!

Poplight sitter på all historik och fakta från Melodifestivalen och Eurovision Song Contest. Kolla in vår sprängfyllda databas och hitta allt du vill veta från mer än 50 års Melodifestival och Eurovision Song Contest.

Minns MF och Eurovision Song Contest

Fredagen den 18 december fick Gylleneskor ett nytt namn - Poplight! Läs allt om nyheterna här.

Poplight – Gylleneskors nya namn!

Prenumerera på Poplights nyheter via vår RSS-feed

Prenumerera på innehåll

Lägg till våra nyheter på din personliga IGoogle

Add to Google

Warning: INSERT command denied to user 'poplight_cms'@'77.232.90.201' for table 'watchdog' query: INSERT INTO watchdog (uid, type, message, severity, link, location, referer, hostname, timestamp) VALUES (0, 'php', '<em>UPDATE command denied to user &amp;#039;poplight_cms&amp;#039;@&amp;#039;77.232.90.201&amp;#039; for table &amp;#039;node_counter&amp;#039;\nquery: UPDATE node_counter SET daycount = daycount + 1, totalcount = totalcount + 1, timestamp = 1532317985 WHERE nid = 53517</em> in <em>/mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc</em> on line <em>156</em>.', 2, '', 'http://arkiv.poplight.se/artikel/reploggen-foersta-klaedrepet-i-melodifestivalen-2011', '', '54.92.170.149', 1532317985) in /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc on line 156

Warning: INSERT command denied to user 'poplight_cms'@'77.232.90.201' for table 'watchdog' query: INSERT INTO watchdog (uid, type, message, severity, link, location, referer, hostname, timestamp) VALUES (0, 'php', '<em>INSERT command denied to user &amp;#039;poplight_cms&amp;#039;@&amp;#039;77.232.90.201&amp;#039; for table &amp;#039;accesslog&amp;#039;\nquery: INSERT INTO accesslog (title, path, url, hostname, uid, sid, timer, timestamp) values(&amp;#039;Reploggen: Första klädrepet i Melodifestivalen 2011&amp;#039;, &amp;#039;node/53517&amp;#039;, &amp;#039;&amp;#039;, &amp;#039;54.92.170.149&amp;#039;, 0, &amp;#039;7aed01715e9e13f45029cdc3395a6d65&amp;#039;, 768, 1532317985)</em> in <em>/mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc</em> on line <em>156</em>.', 2, '', 'http://arkiv.poplight.se/artikel/replogg in /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc on line 156