Warning: UPDATE command denied to user 'poplight_cms'@'77.232.90.201' for table 'cache' query: UPDATE cache SET data = 'a:631:{s:13:\"theme_default\";s:7:\"gyllene\";s:13:\"filter_html_1\";s:1:\"1\";s:18:\"node_options_forum\";a:1:{i:0;s:6:\"status\";}s:17:\"menu_primary_menu\";i:2;s:19:\"menu_secondary_menu\";i:2;s:15:\"install_profile\";s:7:\"default\";s:17:\"node_options_page\";a:2:{i:0;s:6:\"status\";i:1;s:8:\"revision\";}s:12:\"comment_page\";s:1:\"0\";s:18:\"drupal_private_key\";s:64:\"50804c7c5c08f86b73a1a393224c70cb765e6e1254c4046641eb1fd677681172\";s:19:\"file_directory_temp\";s:9:\"files/tmp\";s:19:\"file_directory_path\";s:5:\"files\";s:14:\"file_downloads\";s:1:\"1\";s:20:\"forum_nav_vocabulary\";s:1:\"1\";s:36:\"update_s in /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc on line 156

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc:156) in /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/bootstrap.inc on line 569

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc:156) in /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/bootstrap.inc on line 570

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc:156) in /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/bootstrap.inc on line 571

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc:156) in /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/bootstrap.inc on line 572

Warning: INSERT command denied to user 'poplight_cms'@'77.232.90.201' for table 'watchdog' query: INSERT INTO watchdog (uid, type, message, severity, link, location, referer, hostname, timestamp) VALUES (0, 'php', '<em>Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc:156)</em> in <em>/mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/common.inc</em> on line <em>141</em>.', 2, '', 'http://arkiv.poplight.se/artikel/melodifestivalen-2014-christer-bjoerkman-om-programledarna-de-aer-livsfarliga-tillsammans', '', '54.82.10.219', 1545005301) in /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc on line 156
Poplight | Melodifestivalen 2014 - Christer Björkman om programledarna: "De är livsfarliga tillsammans!" | Poplight

Melodifestivalen 2014 - Christer Björkman om programledarna: "De är livsfarliga tillsammans!"

Efter att förra året satsat mycket på show från programledarnas sida har SVT, med Christer Björkman i spetsen, i år istället valt att satsa på humorn. Nour El Refai kommer tillsammans med Anders Jansson att leda Melodifestivalen 2014. Den förra var en del av den trio som hade ansvar redan 2008, en insats som blev båda hånad och kritiserad. - Felet låg till stor del hos oss 2008, säger Christer Björkman.


När Nour El Refai och Anders Jansson presenterades som programledare för Melodifestivalen 2014 fanns givetvis även Christer Björkman på plats och höll i trådarna inledningsvis När Poplight träffar honom efter presentationen förklarar han hur valet av programledarna gick till.

- Jag var på ett framtidsseminarium i Malmö tidigare i år, där jag satt i en panel tillsammans med Nour. Uppgiften var att vi skulle ge råd till vanliga personer och diverse personer vad man kunde göra bättre i Malmö. Det jag märkte då var att hon var så extremt smart, rolig och vass, hon trollband verkligen de politikerna som var på plats, de lyssnade på henne med stor respekt. Efter seminariet hörde jag av mig till hennes manager och vi började därefter diskutera ett eventuellt upplägg.

Christer Björkman fortsätter:

- Det var under det här mötet hon nämnde att det vore väldigt kul att ha med Anders Jansson, de hade jobbat ihop tidigare vilket hade varit lyckat. Det var ingenting vi hade tänkt på innan, men Nour ville att vi skulle kontakta honom. När vi sedan träffade Nour och Anders tillsammans förstod man varför hon föreslog honom. De har någonting tillsammans, en form av syskonkärlek. De retas, tävlar internt samtidigt som de är väldigt beskyddande av varandra. De är väldigt roliga tillsammans, när vi sitter och spånar idéer skrattar alla hela tiden, säger Christer Björkman.

Nour El Refai var med i en programledarroll redan 2008 då tillsammans med Kristian Luuk och Björn Gustavsson. Hon blev under den turnén hårt kritiserad, dels av journalister men även i sociala medier där folk inte uppskattade hennes humor. Björkman minns detta men ser även tillbaka på prestationen med en hel del självkritik.

- Det man kan säga om hennes insats 2008 är att felet till stor del låg väldigt mycket hos oss (läs: SVT). Vi måste fråga oss vad vi gav henne för förutsättningar, hon fick ta emot artister som just har gjort sina viktigaste framträdanden under året och det försökte vi göra humor av. Det var nog inte helt rätt tänkt och där måste vi vara självkritiska. Att vi valde henne i år grundar sig dock uteslutande på det jag såg i Malmö, säger Björkman.

Under många tidigare år har SVT valt att ha en komiker och en programledare i ledarrollerna. Nu ligger det ansvaret istället på två komiker, något som Björkman endast ser positivt på.

- Det kan nog bli en hel del humor i programmet, men det känns som en rolig risk att ta. Jag gillar att ta ut svängarna åt något håll, och vi har gjort stor underhållning de senaste åren. Men vi strävar också efter att bli bättre hela tiden och man kan trots allt inte dansa och sjunga bättre än vad Danny gjorde förra året. Vi måste prova att göra något annat eftersom tävlingen redan är så fast i sitt format, då kändes det här spåret väldigt intressant. Men det är såklart det är en risk, jag har ingen aning om vad som ska hända, de är livsfarliga tilsammans! säger Björkman och skrattar.

Melodifestivalen 2014 blir Björkmans 13:e år i SVT:s melodifestivalledning. Han har fått uppleva både toppar och dalar men 2012 fick han äntligen vara med och vinna Eurovision efter många års stora satsningar. Några planer på att dra sig tillbaka finns dock inte för närvarande.

- Jag är så dum i huvudet då jag inte tänker så, jag vill ju vinna Eurovision igen. Så länge jag brinner för det här och vill gå vidare, variera och göra något annorlunda med festivalen så vill jag fortsätta. Det är det roligaste som finns. Att vinna gav bara mersmak, vi ska vinna igen!

Skrivet av:
Jesper Lindqvist (linkan)

Kommentarer

Finns det någon info om när bidragen kommer att presenteras??
Vet inte om SVT har kommit ut med något officiellt, men snacket igår verkade handla om presentation om ca 2 veckor, så slutet av november är väl ett riktmärke att gå efter.
Det brukar i vanlig ordning vara de sista två veckorna i november. Björkman sa till SVT att det skulle komma "snart, men inte riktigt än".

Relaterade artiklar

På Poplight får du veta allt inom Melodifestivalen!

Ladda inför Melodi- festivalen 2014!

Är du inte medlem än?

Ta gärna några sekunder och registrera dig. Träffa medlemmar, kommentera, blogga ...

Logga in på Poplight

Poplight bevakar Idol 2013. Här kan du läsa om allt!

Följ Idol 2013 på Poplight!

Poplight står för Sveriges mest intensiva bevakning av Eurovision Song Contest 2013. Här hittar du de färskaste nyheterna om världens största musiktävling - redan nu!

Så var Euro- vision Song Contest 2013 i Malmö!

Poplight söker nya skribenter, bloggare och personer med kreativa idéer!

Är du en av Poplights nya medarbetare?

Omröstning

Poplights reporter bloggar om Eurovision Song Contest och här får du allt det senaste nytt om tävlingen.

Följ Ludvigs Eurovision-blogg på Poplight

Madde - Redaktör på Poplight. Följ med i hennes uppdrag som skribent och ta del av hennes tankar och funderingar.

Redaktör-Maddes blogg på Poplight

Poplights skribent Jesper Lindqvist är ute på Melodifestivalsturnén och här kan du följa hans äventyr!

Poplights skribent bloggar från Melodi- festivalen

Följ Poplight på twitter där du kan få liveuppdateringar och kommentarer under Melodifestivalen 2012.

Följ Poplight via Twitter!

Poplights samlar musiken för Melodifestivalen och andra tävlingar ppå Spotify!

Få koll på musiken i Mello och Idol

Om du gillar Poplights sida om Idol 2011 får du koll på senaste nytt direkt på Facebook!

Poplight på Facebook: Här följer du Mellon!

Nya kommentarer

Här är all information om Melodifestivalen 2013 - artisterna, låtarna, programledarna, städerna ...

Melodi-festivalen 2013 på Poplight!

I "Egentligen kan man inte tävla i musik – men vi är fyra miljoner som vill veta vem som vinner" ges läsaren en fantastisk möjlighet att träda in i kulisserna bakom Sveriges största musiktävling – alla kategorier. Beställ boken här!

Alla hemligheter samlade i en bok!

Poplight sitter på all historik och fakta från Melodifestivalen och Eurovision Song Contest. Kolla in vår sprängfyllda databas och hitta allt du vill veta från mer än 50 års Melodifestival och Eurovision Song Contest.

Minns MF och Eurovision Song Contest

Fredagen den 18 december fick Gylleneskor ett nytt namn - Poplight! Läs allt om nyheterna här.

Poplight – Gylleneskors nya namn!

Prenumerera på Poplights nyheter via vår RSS-feed

Prenumerera på innehåll

Lägg till våra nyheter på din personliga IGoogle

Add to Google

Warning: INSERT command denied to user 'poplight_cms'@'77.232.90.201' for table 'watchdog' query: INSERT INTO watchdog (uid, type, message, severity, link, location, referer, hostname, timestamp) VALUES (0, 'php', '<em>UPDATE command denied to user &amp;#039;poplight_cms&amp;#039;@&amp;#039;77.232.90.201&amp;#039; for table &amp;#039;node_counter&amp;#039;\nquery: UPDATE node_counter SET daycount = daycount + 1, totalcount = totalcount + 1, timestamp = 1545005302 WHERE nid = 66951</em> in <em>/mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc</em> on line <em>156</em>.', 2, '', 'http://arkiv.poplight.se/artikel/melodifestivalen-2014-christer-bjoerkman-om-programledarna-de-aer-livsfarliga-tillsammans', '', '54.82.10.219', 1545005302) in /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc on line 156

Warning: INSERT command denied to user 'poplight_cms'@'77.232.90.201' for table 'watchdog' query: INSERT INTO watchdog (uid, type, message, severity, link, location, referer, hostname, timestamp) VALUES (0, 'php', '<em>INSERT command denied to user &amp;#039;poplight_cms&amp;#039;@&amp;#039;77.232.90.201&amp;#039; for table &amp;#039;accesslog&amp;#039;\nquery: INSERT INTO accesslog (title, path, url, hostname, uid, sid, timer, timestamp) values(&amp;#039;Melodifestivalen 2014 - Christer Björkman om programledarna: &amp;amp;quot;De är livsfarliga tillsammans!&amp;amp;quot;&amp;#039;, &amp;#039;node/66951&amp;#039;, &amp;#039;&amp;#039;, &amp;#039;54.82.10.219&amp;#039;, 0, &amp;#039;87542cb0963483db474f2329de10d51d&amp;#039;, 817, 1545005302)</em> in <em>/mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc</em> on line <em>156</em& in /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc on line 156