Warning: UPDATE command denied to user 'poplight_cms'@'77.232.90.201' for table 'cache' query: UPDATE cache SET data = 'a:632:{s:13:\"theme_default\";s:7:\"gyllene\";s:13:\"filter_html_1\";s:1:\"1\";s:18:\"node_options_forum\";a:1:{i:0;s:6:\"status\";}s:17:\"menu_primary_menu\";i:2;s:19:\"menu_secondary_menu\";i:2;s:15:\"install_profile\";s:7:\"default\";s:17:\"node_options_page\";a:2:{i:0;s:6:\"status\";i:1;s:8:\"revision\";}s:12:\"comment_page\";s:1:\"0\";s:18:\"drupal_private_key\";s:64:\"50804c7c5c08f86b73a1a393224c70cb765e6e1254c4046641eb1fd677681172\";s:19:\"file_directory_temp\";s:9:\"files/tmp\";s:19:\"file_directory_path\";s:5:\"files\";s:14:\"file_downloads\";s:1:\"1\";s:20:\"forum_nav_vocabulary\";s:1:\"1\";s:36:\"update_s in /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc on line 156

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc:156) in /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/bootstrap.inc on line 569

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc:156) in /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/bootstrap.inc on line 570

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc:156) in /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/bootstrap.inc on line 571

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc:156) in /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/bootstrap.inc on line 572

Warning: INSERT command denied to user 'poplight_cms'@'77.232.90.201' for table 'watchdog' query: INSERT INTO watchdog (uid, type, message, severity, link, location, referer, hostname, timestamp) VALUES (0, 'php', '<em>Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc:156)</em> in <em>/mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/common.inc</em> on line <em>141</em>.', 2, '', 'http://arkiv.poplight.se/artikel/melodifestivalen-2013-sa-gick-fredagens-repetitioner-i-skelleftea', '', '54.145.83.79', 1540224016) in /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc on line 156
Poplight | Melodifestivalen 2013: Så gick fredagens repetitioner i Skellefteå | Poplight

Melodifestivalen 2013: Så gick fredagens repetitioner i Skellefteå

Poplight rapporterade direkt från fredagens repetitioner i Skellefteå Kraft Arena.

 

1. Eddie Razaz - Alibi

Eddie verkar köra samma sak som igår, numret innehåller inga större förändringar. Koreografin innehåller mycket hoppande och skuttande och dansarna får mycket utrymme att visa vad de går för.

Eddie har på sig skinnjacka och svarta jeans medan samtliga dansare har kamouflerade byxor samt beiga västar över svarta magtröjor. Trots avslöjandet igår om att han inte har någon dansbakgrund sätter Eddie koreografin på ett härligt sätt. Låten växer för varje lyssning och den kommer bli svår för tittarna att värja sig emot.

 

2. Elin Petersson - Island

Elin har samma kläder på sig idag som hon hade igår, en lång röd kjol och en svart blus. Hon sjunger verkligen jättebra och det känns nästan orättvist att den här låten placerades i det här startfältet. Man kan ifrågasätta idéen med webbjokrar, allmänhetens val etc. om de ändå ska placeras på svårast tänkbara ställe, med startnummer två i den tuffaste deltävlingen. 

Jag saknar lite effekter och koreografi på scenen. Bakgrunden känns ganska neutral och som bekant står Elin still på en plattform under hela numret. Det enda vi får här är en fläkt som blåser Elin rakt i ansiktet under refrängen. Något utöver detta hade nog kunnat lyfta bidraget en smula till.
Edit: I det sista framförandet får vi faktiskt bättre färger och framför allt en rökridå som täcker både scenen och främre parkett, det förhöjer känslan.


3. Ravaillacz - En riktig jävla schlager

Dags för festprissarna att göra entré igen. Idag är inte bara Körberg uppklädd utan samtliga medlemmar är prydliga i sina kostymer. Rabaeus och Malmberg har röda västar medan Ronander och Körberg väljer gröna. Uppgiften tas klart mer seriöst idag och den koreografi som existerar sitter som en smäck.

Samtidigt som låten har sågats vid fotknölarna av de allra flesta journalisterna är det samma presspack som här klappar med och fotar intensivt när de gör sin första genomkörning av låten. "En riktig jävla schlager" är, enligt Björkman själv, tänkt att dela folket och dess uppfattningar vilket den onekligen har lyckats med. Det är nästan skrämmande hur medryckande låten är live, går den igenom TV-apparaterna på samma sätt?

 

4. Amanda Fondell - Dumb

För att undvika att "spegelskötarna" ska synas i alla reflektioner har man valt att ge dem mörka helkroppsdräkter som då förhoppningsvis inte ska kunna urskiljas. Hela numret verkar gå i mörka färger, Amanda har på sig något som kan liknas vid motorcykelbyxor tillsammans med en svart kavaj och vitkamouflerad tröja undertill. Man kan även se stora axelvaddar som tillhör kavajen.

Redan när Amanda kom in så märkte man att samtliga journalister tittade upp, hon har utkristalliserat sig som en stor favorit inför morgondagen. Numret verkar ta tid att förbereda, man måste få bort all konfetti som flyger ut i slutet av Ravaillacz nummer och samtligt få fram speglarna så att de står rätt. Det tar lång tid mellan alla repetitioner och detta måste sitta bättre ikväll på genrepet. Och efter det kommer ju Rolinski med sin bur....

 


5. Martin Roninski - In and Out of love

Martin är lättare klädd idag än igår, det är vit skjorta med slips och mörka kostymbyxor som gäller. Han är fruktansvärt noggrann med sitt nummer, det är perfektion som gäller vilket även studioman von Zweigbergk påpekar efter att Martin vill köra introt på catwalken ännu en gång. Frågan är om det kan bli för välregisserat? 

Dansarna har fortfarande sina karaktäristiska kroppsstrumpor på sig, även de som dansar utan burarna. Precis som igår väntar man med "yoghurtchocken" (borde vara något för svenska akademin att bita i) till det sista repet, det blir ju, som tidigare nämnt, extremt kladdigt! Det är svårt att inte gå igång den här "80-tals-flörten", en stark finalkandidat.

Edit: Ingen "yoghurtchock" idag, man sparar tydligen det till kvällens generalrepetition.

 

6. Caroline af Ugglas - Hon har inte

Caroline har fortfarande fullt upp med sin lilla "nedkylningsapparat", gissningsvis något för att lindra rösten. Hon har på sig en vit topp, svarta byxor och höga, röda platåskor. "Körsångarna" går i samma tema och har i stort sett samma kläder på sig.

Vi får se ett signifikativt uttryck av Caroline vi även har sett vid tidigare tillfälen. I övrigt händer inte så mycket på scenen under själva framförandet, innan andra refrängen kommer "körsångarna" in, det är lite osäkert exakt vilken funktion de fyller men det verkar vara någon form av dramatik man söker efter i numret.

 


7. State of drama - Falling

I sin kategori är "Falling en riktigt bra låt, men jag undrar om den kommer gå hem hos publiken? Jag behöver inte längre nämna startfältets styrka och frågan är om tillräckligt många gillar den här typen av musik? Jag gör det onekligen och "hooken" i refrängen sitter fortfarande perfekt.

Scenkläderna är väldigt lediga och går helt i svart, medlemmarna i bandet blandar skinnjackor, kavajer och vanliga t-shirts, allt i svart. Vi får stark inlevelse av bandet och det syns att de verkligen njuter av den här chansen. Om de avancerar på lördag? Troligtvis inte, men det är stor underhållning.

 

8. Janet Leon - Heartstrings

Nu är det då dags för Janet Leon, som hade såna problem under gårdagen med ett krånglande skynke/klänning som ska dras upp i bakgrunden. Studioman von Zweigbergk påpekar att det måste gå snabbare för Janet att fästa själva klänningen. Detta leder sedermera till att klänningen inte sitter alls och man måste avbryta repetitionen helt. Dessa problem måste vara lösta ikväll och man kan se frustrationen hos diverse SVT-anställda. 

Men sedan är vi igång igen. Janet och dansarna har heltäckande kroppsstrumpor på sig, Janet en blå och dansarna vita. Det är ett välregisserat nummer men problemen fortsätter med skynket som blåser och stör Janets sång påtagligt. Sedan faller skynket ner på golvet, jag tror inte att det är planen. Detta är inte funktionabelt på långa vägar!

På andra försöket slipper man problemen med klänningens fäste men hon har fortfarande problem att sätta tonerna när den åker av, anledningen är oklar. Janet ser verkligen oroad ut, kommer de att våga köra med skynket på genrepet ikväll? Jag är inte helt säker.

Tredje försöket: Nu satt det! Man undviker helt problem med klänningen, svårare att säga hur vinden i skynket påverkar numret mitt i låten. Men ikväll måste förberedelserna ske på betydligt kortare tid, är det genomförbart? Vi får se.

Janet får faktiskt även ett fjärde försök på sig här. Fullträff! Nu satt allting och klarar man att göra så här ikväll så finns alla chanser till avancemang!

Skrivet av:
Jesper Lindqvist (linkan)

Relaterade artiklar

På Poplight får du veta allt inom Melodifestivalen!

Ladda inför Melodi- festivalen 2014!

Är du inte medlem än?

Ta gärna några sekunder och registrera dig. Träffa medlemmar, kommentera, blogga ...

Logga in på Poplight

Poplight bevakar Idol 2013. Här kan du läsa om allt!

Följ Idol 2013 på Poplight!

Poplight står för Sveriges mest intensiva bevakning av Eurovision Song Contest 2013. Här hittar du de färskaste nyheterna om världens största musiktävling - redan nu!

Så var Euro- vision Song Contest 2013 i Malmö!

Poplight söker nya skribenter, bloggare och personer med kreativa idéer!

Är du en av Poplights nya medarbetare?

Omröstning

Poplights reporter bloggar om Eurovision Song Contest och här får du allt det senaste nytt om tävlingen.

Följ Ludvigs Eurovision-blogg på Poplight

Madde - Redaktör på Poplight. Följ med i hennes uppdrag som skribent och ta del av hennes tankar och funderingar.

Redaktör-Maddes blogg på Poplight

Poplights skribent Jesper Lindqvist är ute på Melodifestivalsturnén och här kan du följa hans äventyr!

Poplights skribent bloggar från Melodi- festivalen

Följ Poplight på twitter där du kan få liveuppdateringar och kommentarer under Melodifestivalen 2012.

Följ Poplight via Twitter!

Poplights samlar musiken för Melodifestivalen och andra tävlingar ppå Spotify!

Få koll på musiken i Mello och Idol

Om du gillar Poplights sida om Idol 2011 får du koll på senaste nytt direkt på Facebook!

Poplight på Facebook: Här följer du Mellon!

Nya kommentarer

Här är all information om Melodifestivalen 2013 - artisterna, låtarna, programledarna, städerna ...

Melodi-festivalen 2013 på Poplight!

I "Egentligen kan man inte tävla i musik – men vi är fyra miljoner som vill veta vem som vinner" ges läsaren en fantastisk möjlighet att träda in i kulisserna bakom Sveriges största musiktävling – alla kategorier. Beställ boken här!

Alla hemligheter samlade i en bok!

Poplight sitter på all historik och fakta från Melodifestivalen och Eurovision Song Contest. Kolla in vår sprängfyllda databas och hitta allt du vill veta från mer än 50 års Melodifestival och Eurovision Song Contest.

Minns MF och Eurovision Song Contest

Fredagen den 18 december fick Gylleneskor ett nytt namn - Poplight! Läs allt om nyheterna här.

Poplight – Gylleneskors nya namn!

Prenumerera på Poplights nyheter via vår RSS-feed

Prenumerera på innehåll

Lägg till våra nyheter på din personliga IGoogle

Add to Google

Warning: INSERT command denied to user 'poplight_cms'@'77.232.90.201' for table 'watchdog' query: INSERT INTO watchdog (uid, type, message, severity, link, location, referer, hostname, timestamp) VALUES (0, 'php', '<em>UPDATE command denied to user &amp;#039;poplight_cms&amp;#039;@&amp;#039;77.232.90.201&amp;#039; for table &amp;#039;node_counter&amp;#039;\nquery: UPDATE node_counter SET daycount = daycount + 1, totalcount = totalcount + 1, timestamp = 1540224016 WHERE nid = 64111</em> in <em>/mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc</em> on line <em>156</em>.', 2, '', 'http://arkiv.poplight.se/artikel/melodifestivalen-2013-sa-gick-fredagens-repetitioner-i-skelleftea', '', '54.145.83.79', 1540224016) in /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc on line 156

Warning: INSERT command denied to user 'poplight_cms'@'77.232.90.201' for table 'watchdog' query: INSERT INTO watchdog (uid, type, message, severity, link, location, referer, hostname, timestamp) VALUES (0, 'php', '<em>INSERT command denied to user &amp;#039;poplight_cms&amp;#039;@&amp;#039;77.232.90.201&amp;#039; for table &amp;#039;accesslog&amp;#039;\nquery: INSERT INTO accesslog (title, path, url, hostname, uid, sid, timer, timestamp) values(&amp;#039;Melodifestivalen 2013: Så gick fredagens repetitioner i Skellefteå&amp;#039;, &amp;#039;node/64111&amp;#039;, &amp;#039;&amp;#039;, &amp;#039;54.145.83.79&amp;#039;, 0, &amp;#039;459ab35cb464691f30401c524fcfd45a&amp;#039;, 655, 1540224016)</em> in <em>/mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc</em> on line <em>156</em>.', 2, '', 'http://arkiv.poplight.se/a in /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc on line 156