Warning: UPDATE command denied to user 'poplight_cms'@'77.232.90.201' for table 'cache' query: UPDATE cache SET data = 'a:631:{s:13:\"theme_default\";s:7:\"gyllene\";s:13:\"filter_html_1\";s:1:\"1\";s:18:\"node_options_forum\";a:1:{i:0;s:6:\"status\";}s:17:\"menu_primary_menu\";i:2;s:19:\"menu_secondary_menu\";i:2;s:15:\"install_profile\";s:7:\"default\";s:17:\"node_options_page\";a:2:{i:0;s:6:\"status\";i:1;s:8:\"revision\";}s:12:\"comment_page\";s:1:\"0\";s:18:\"drupal_private_key\";s:64:\"50804c7c5c08f86b73a1a393224c70cb765e6e1254c4046641eb1fd677681172\";s:19:\"file_directory_temp\";s:9:\"files/tmp\";s:19:\"file_directory_path\";s:5:\"files\";s:14:\"file_downloads\";s:1:\"1\";s:20:\"forum_nav_vocabulary\";s:1:\"1\";s:36:\"update_s in /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc on line 156

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc:156) in /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/bootstrap.inc on line 569

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc:156) in /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/bootstrap.inc on line 570

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc:156) in /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/bootstrap.inc on line 571

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc:156) in /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/bootstrap.inc on line 572

Warning: INSERT command denied to user 'poplight_cms'@'77.232.90.201' for table 'watchdog' query: INSERT INTO watchdog (uid, type, message, severity, link, location, referer, hostname, timestamp) VALUES (0, 'php', '<em>Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc:156)</em> in <em>/mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/common.inc</em> on line <em>141</em>.', 2, '', 'http://arkiv.poplight.se/artikel/intervju-med-krista-siegfrids-om-foerberedelserna-infoer-eurovisionen-i-malmoe', '', '54.82.73.21', 1542377463) in /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc on line 156
Poplight | Intervju med Krista Siegfrids om förberedelserna inför Eurovisionen i Malmö | Poplight

Intervju med Krista Siegfrids om förberedelserna inför Eurovisionen i Malmö

Hon jämför sitt Team Ding-Dong med Spice Girls. Hon är en stor Eurovisionsfantast och Carola är en av idolerna. Finlands Krista Siegfrids lever sin dröm just nu och i maj friar hon till alla som är intresserade med låten ''Marry Me''. Men innan dess är det ett antal promotion-events som ska avklaras. Vi träffade Krista i Stockholm förra veckan och kollade läget en månad innan tävlingsdags.

Du är otroligt aktiv via sociala medier. Hur har du tid?
- Jag har folk som hjälper mig men det är alltid jag själv som twittrar, uppdaterar Instagram, min blogg och Facebook. För mig är det jätteviktigt att ha direktkontakt med fansen hela tiden.

Om du skulle beskriva ditt liv före och efter UMK, som är den finländska uttagningen till Eurovisionen?
- Det har förändrats en hel del. Jag har spelat in ett album med egna låtar som kommer ut 10 maj, jag åker runt och gör promotions och massor med intervjuer. Tidtabellen är minst sagt galen just nu.  

Du har haft ditt eget rocksband, medverkat i talangtävlingar och musikaler men nu är du på egen hand.
- De senaste fyra åren har jag försörjt mig på musiken. Jag hade tidigare ett rock band som hette Daisy Jack men nu har jag gått över till att göra min egen grej, skriva egna låtar och det känns otroligt bra.

Är ”Marry Me” en typisk Krista-låt – känner dina tidigare fans igen sig?
- Ja det tror jag. Alla låtar på mitt kommande album är lite som Marry Me. Det är pop-rock-dance, lite galet och med humor. Jag vill att publiken ska ha kul och bli glada när de lyssnar på min musik.

Dina musikaliska förebilder?
- Många men jag har alltid lyssnat på rock’n’roll. Spice Girls var mina största idoler när jag var liten. Jag älskade dem verkligen och speciellt Sporty-Spice. Den girl-power som jag upplevde fanns i Spicy Girls tycker jag att vi har i #TeamDingDong. För de som inte vet så är #TeamDingDong mina backing vocals och dansare men alla kan vara med i supporta oss.

Du kommer från lite ort i Österbotten. Fick du möjlighet att leva ut dina musikaliska och teatrala sidor som barn?
- Alla kände alla, det var tryggt och säkert och människorna omtänksamma. Jag har alltid känt att de har stöttat mig. Jag kände mig aldrig konstig eller udda.

Du verkar alltid vara så glad och ha nära till skratt. Finns det en annan Krista med en mörkare sida?
- Jag har råkat ut för många svårigheter i livet och förlorat nära och kära. Det har gjort mig stark och lärt mig hur viktigt det är att vara positiv och leva livet nu och att inte ta någonting för givet. Just nu är livet fantastiskt. Jag lever min ju min dröm och ska vara med i Eurovisionen.

Är du ett Eurovision-fan?
- JA!! Har alltid varit ett stort fan och jag var barn brukade vi titta tillsammans i familjen, ge röster och kommentarer. När jag blev äldre kollade jag med kompisar på storbilds-TV i någon bar, hade partyn osv.

Efter att du vann med ”Marry Me”, var det en del negativa kommentarer kring låten. Har det lagt sig nu?
- En del gillar inte låten och det vi gör men jag kan inte göra mycket åt saken. Istället fokuserar jag på det som är positivt.

Ditt modersmål är svenska – hut känns det att tävla i Sverige?
- Det känns bra att få prata sitt eget språk och för mig är Sverige Eurovisionslandet nummer ett. Sverige är också ett musikland och det finns en eurovisionskultur. Dessutom är man jätteproffsig på att producera stora arrangemang och TV-produktioner.

Dina förväntningar på Eurovisionen?
- Att vara med i Eurovisionen är en ’once-in-a-liftime-experience’ och då vill jag ha kul och njuta av varje sekund, lära känna nya människor, få nya kontakter och sprida min musik.

Ditt nya album kommer i maj. Vilken marknad är viktigast för dig om du bortser Finland?
- Helst vill jag att hela Europa ska gå ’Ding-Dong’ och att turnera runt i Europa skulle vara underbart. Just nu är det ändå Eurovision Song Contest som gäller och därefter får jag se hur Europa ska erövras efter tävlingen.

Kommer du från en musikalisk familj?
- Inte speciellt. Man musicerar och sjunger för husbehov men inte professionellt. Min farfar spelade piano och min syster och jag brukade sjunga. Han var en stor beundrare och tyckte vi sjöng fantastiskt.  

Hur hanterar du alla förslag och frierier som jag antar att du får hela tiden?
- Ja det ramlar in ett antal via Twitter varje dag. Det är kul. Jag skrev ju ”Marry Me” som en uppmaning till min pojkvän men om han inte vill gifta sig så kanske jag kan välja någon annan (skratt).
(Reporterns tips är att ordna en ’audition’ i Malmö bland potentiella kandidater Håll ögonen öppna).

En sista fråga - vilken är det optimala Eurovisionlåten genom tiderna.
- Jättesvårt men eftersom jag gillar låtar som kombinerar ett bra shownummer med en stark låt så blir det Ukrainas vinnarlåt från 2004,”Wild Dances” med Ruslana.

Återstår för Poplight att önska ‘The boss of Ding-Dong-Team’, ‘The Queen of Marriage’ och Finlands Krista Siegfrids lycka till i semifinal två. Vi hoppas på ett positivt frieri och en finalplats i Eurovision Song Contest 2013.

Här är videoversionen av intervjun, på engelska.

Skrivet av:
Lilian Brunell (Lilian Brunell)

Källa: Lilian Brunell

Relaterade artiklar

På Poplight får du veta allt inom Melodifestivalen!

Ladda inför Melodi- festivalen 2014!

Är du inte medlem än?

Ta gärna några sekunder och registrera dig. Träffa medlemmar, kommentera, blogga ...

Logga in på Poplight

Poplight bevakar Idol 2013. Här kan du läsa om allt!

Följ Idol 2013 på Poplight!

Poplight står för Sveriges mest intensiva bevakning av Eurovision Song Contest 2013. Här hittar du de färskaste nyheterna om världens största musiktävling - redan nu!

Så var Euro- vision Song Contest 2013 i Malmö!

Poplight söker nya skribenter, bloggare och personer med kreativa idéer!

Är du en av Poplights nya medarbetare?

Omröstning

Poplights reporter bloggar om Eurovision Song Contest och här får du allt det senaste nytt om tävlingen.

Följ Ludvigs Eurovision-blogg på Poplight

Madde - Redaktör på Poplight. Följ med i hennes uppdrag som skribent och ta del av hennes tankar och funderingar.

Redaktör-Maddes blogg på Poplight

Poplights skribent Jesper Lindqvist är ute på Melodifestivalsturnén och här kan du följa hans äventyr!

Poplights skribent bloggar från Melodi- festivalen

Följ Poplight på twitter där du kan få liveuppdateringar och kommentarer under Melodifestivalen 2012.

Följ Poplight via Twitter!

Poplights samlar musiken för Melodifestivalen och andra tävlingar ppå Spotify!

Få koll på musiken i Mello och Idol

Om du gillar Poplights sida om Idol 2011 får du koll på senaste nytt direkt på Facebook!

Poplight på Facebook: Här följer du Mellon!

Nya kommentarer

Här är all information om Melodifestivalen 2013 - artisterna, låtarna, programledarna, städerna ...

Melodi-festivalen 2013 på Poplight!

I "Egentligen kan man inte tävla i musik – men vi är fyra miljoner som vill veta vem som vinner" ges läsaren en fantastisk möjlighet att träda in i kulisserna bakom Sveriges största musiktävling – alla kategorier. Beställ boken här!

Alla hemligheter samlade i en bok!

Poplight sitter på all historik och fakta från Melodifestivalen och Eurovision Song Contest. Kolla in vår sprängfyllda databas och hitta allt du vill veta från mer än 50 års Melodifestival och Eurovision Song Contest.

Minns MF och Eurovision Song Contest

Fredagen den 18 december fick Gylleneskor ett nytt namn - Poplight! Läs allt om nyheterna här.

Poplight – Gylleneskors nya namn!

Prenumerera på Poplights nyheter via vår RSS-feed

Prenumerera på innehåll

Lägg till våra nyheter på din personliga IGoogle

Add to Google

Warning: INSERT command denied to user 'poplight_cms'@'77.232.90.201' for table 'watchdog' query: INSERT INTO watchdog (uid, type, message, severity, link, location, referer, hostname, timestamp) VALUES (0, 'php', '<em>UPDATE command denied to user &amp;#039;poplight_cms&amp;#039;@&amp;#039;77.232.90.201&amp;#039; for table &amp;#039;node_counter&amp;#039;\nquery: UPDATE node_counter SET daycount = daycount + 1, totalcount = totalcount + 1, timestamp = 1542377463 WHERE nid = 65279</em> in <em>/mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc</em> on line <em>156</em>.', 2, '', 'http://arkiv.poplight.se/artikel/intervju-med-krista-siegfrids-om-foerberedelserna-infoer-eurovisionen-i-malmoe', '', '54.82.73.21', 1542377463) in /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc on line 156

Warning: INSERT command denied to user 'poplight_cms'@'77.232.90.201' for table 'watchdog' query: INSERT INTO watchdog (uid, type, message, severity, link, location, referer, hostname, timestamp) VALUES (0, 'php', '<em>INSERT command denied to user &amp;#039;poplight_cms&amp;#039;@&amp;#039;77.232.90.201&amp;#039; for table &amp;#039;accesslog&amp;#039;\nquery: INSERT INTO accesslog (title, path, url, hostname, uid, sid, timer, timestamp) values(&amp;#039;Intervju med Krista Siegfrids om förberedelserna inför Eurovisionen i Malmö&amp;#039;, &amp;#039;node/65279&amp;#039;, &amp;#039;&amp;#039;, &amp;#039;54.82.73.21&amp;#039;, 0, &amp;#039;e6a02221a21cbaf20180cc4b0a67633a&amp;#039;, 530, 1542377463)</em> in <em>/mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc</em> on line <em>156</em>.', 2, '', 'http://arkiv.popl in /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc on line 156