Warning: UPDATE command denied to user 'poplight_cms'@'77.232.90.201' for table 'cache' query: UPDATE cache SET data = 'a:631:{s:13:\"theme_default\";s:7:\"gyllene\";s:13:\"filter_html_1\";s:1:\"1\";s:18:\"node_options_forum\";a:1:{i:0;s:6:\"status\";}s:17:\"menu_primary_menu\";i:2;s:19:\"menu_secondary_menu\";i:2;s:15:\"install_profile\";s:7:\"default\";s:17:\"node_options_page\";a:2:{i:0;s:6:\"status\";i:1;s:8:\"revision\";}s:12:\"comment_page\";s:1:\"0\";s:18:\"drupal_private_key\";s:64:\"50804c7c5c08f86b73a1a393224c70cb765e6e1254c4046641eb1fd677681172\";s:19:\"file_directory_temp\";s:9:\"files/tmp\";s:19:\"file_directory_path\";s:5:\"files\";s:14:\"file_downloads\";s:1:\"1\";s:20:\"forum_nav_vocabulary\";s:1:\"1\";s:36:\"update_s in /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc on line 156

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc:156) in /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/bootstrap.inc on line 569

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc:156) in /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/bootstrap.inc on line 570

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc:156) in /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/bootstrap.inc on line 571

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc:156) in /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/bootstrap.inc on line 572

Warning: INSERT command denied to user 'poplight_cms'@'77.232.90.201' for table 'watchdog' query: INSERT INTO watchdog (uid, type, message, severity, link, location, referer, hostname, timestamp) VALUES (0, 'php', '<em>Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc:156)</em> in <em>/mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/common.inc</em> on line <em>141</em>.', 2, '', 'http://arkiv.poplight.se/artikel/infoer-melodifestivalen-2012-poplights-chefredaktoer-gustav-dahlander-vaervas-av-svt', '', '54.235.48.106', 1542675302) in /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc on line 156
Poplight | Inför Melodifestivalen 2012: Poplights chefredaktör Gustav Dahlander värvas av SVT | Poplight

Inför Melodifestivalen 2012: Poplights chefredaktör Gustav Dahlander värvas av SVT

Poplights chefredaktör Gustav Dahlander är från och med nu Melodifestivalens webbredaktör

Poplights chefredaktör Gustav Dahlander har anställts av SVT. Han är från den 1 september Melodifestivalens webbredaktör. Gustav Dahlander blir därmed den senaste i raden av Poplight-medarbetare som har gått vidare till framskjutna uppdrag i Nöjessverige. Och samtidigt får Poplight förstärkning i redaktionen.

Poplights chefredaktör Gustav Dahlander slutar den sista augusti. Han har anställts av SVT och kommer i fortsättningen att arbeta som Melodifestivalens webbredaktör. Från Tv-huset i Stockholm blir han heltidsansvarig för Melodifestivalens officiella satsning på Internet, med webbplatsen www.svt.se/melodifestivalen i centrum.

Melodifestivalens ledning sökte upp Gustav Dahlander tidigare i år med en förfrågan om tjänsten, och i somras blev detaljerna klara. Poplights chefredaktör lämnar nu webbplatsen, efter att ha varit verksam där sedan 2006.

– Det är lite vemodigt att ta avsked av Poplight, som har gett mig väldigt mycket. Men samtidigt går jag förstås in i uppdraget på SVT med stor inspiration, säger Gustav.

 

Framskjutna uppdrag

Det har vid flera tillfällen tidigare hänt att medarbetare på Poplight, eller Gylleneskor som webbplatsen kallades fram till 2009, har gått vidare till framskjuta uppdrag i Melodifestivalsfären. Efter att ha varit verksam på webbplatsen i tre år blev Edward af Sillén manusförfattare för Melodifestivalen och SVT-kommentator från Eurovision Song Contest.

Christina Schilling är en annan tidigare redaktionsmedlem som synts. I Eurovision Song Contest 2009 skrev hon Irlands bidrag, och med de tidigare Poplight-medarbetarna Henrik Szabo och Daniel Nilsson som textförfattare kom en annan av hennes kompositioner tvåa i den danska melodifestivalen året därpå.

Andra tidigare medarbetare som figurerat flitigt är Matthias Mattsson, som bland annat stod bakom galan Schlagerpride 2011, och Niklas Thorsell, som nu jobbar på skivbolaget Universal med bland annat uppdrag i anslutning till Melodifestivalen.

 

Fler förändringar i redaktionen

Den tidigare medarbetaren Elin Kvist är nu uppmärksammad reporter på webbplatsen Nyheter24. En redaktionsmedlem som nu på samma sätt går vidare till andra uppdrag som journalist är Anna-Sofia Pehrson. Sedan 2008 har Anna-Sofia stått bakom en mängd artiklar på Poplight och uppmärksammats både lokalt och i andra medier.

I stället tillkommer i Poplight-redaktionen Ellen Vikman, känd som skribenten bakom den välkända bloggen Schlagerprinsessan.se, och den professionella webbredaktören Sandra Jungner.

– Poplight är en viktig kanal i Musiksverige. Med förstärkningarna fortsätter webbplatsen att fylla en betydelsefull funktion som ett seriöst alternativ för alla som är intresserade av Melodifestivalsfären och annan popmusik, säger den avgående chefredaktören Gustav Dahlander.

Ny ledning på Poplight meddelas vid senare tillfälle.

Poplight tackar de avgående redaktionsmedlemmarna för alla insatser på webbplatsen – och välkomnar sina nya medarbetare!


Läs också:

Skrivet av:
Mattias Bolander (MattiasB)

Kommentarer

Till er som avgår vill jag bara tacka för att ni har funnits här. Det ni har skrivit har varit extremt välläst och jag är glad över att ni har funnits på plats att kunna rapportera om bl.a. MF och ESC. Jag hoppas att ni får det bra i era nya karriärsval och att ni får det bra där ni ska vara. Tack och lycka till önskar Hollac16.
Stort tack – och tack för alla dina högklassiga bidrag i diskussioner och i bloggen!
Gustav, du skriver otroligt bra! Kul att du värvas till svt. Synd att du lämnar poplight som jag följer jämt. Har dina spotify-listor. Du har en bra musiksmak. Vad blir din uppgift på svt? Lycka till önskar Gustav Svensson från Kalmar.
Jag vi bara säga tack till er alla som avgår och tycka till i framtiden !! Och stort tack till Gustav som har insprerat mig mycket och gjorde så jag började bloggga här och har svarat på meil som jag har skickat. Var skall man nu skicka sina förfrågningar om att få vara reporter till olika uppdrag?
Tack fina Ni för alla bra, roliga och intressanta artiklar som ni har jobbat för och delat med er av här på Poplight!! Stort lycka till i framtiden:) Tror ni kommer att göra ett superbra jobb vad än ni tar er för.. TACK och KRAM //fr sara
Tack så mycket, vad snälla ni är! Mirja kan svara på Poplight-frågor nu på mirja@arkiv.poplight.se Mitt grunduppdrag på SVT är att svara för innehållet (snarare än form och funktioner) på Melodifestivalen.se. Sedan kan jag hjälpa till med alla möjliga uppgifter på Melodifestivalen som det finns tid för, med tonvikt på webb. Tack för att ni har varit med under den här tiden!

Relaterade artiklar

På Poplight får du veta allt inom Melodifestivalen!

Ladda inför Melodi- festivalen 2014!

Är du inte medlem än?

Ta gärna några sekunder och registrera dig. Träffa medlemmar, kommentera, blogga ...

Logga in på Poplight

Poplight bevakar Idol 2013. Här kan du läsa om allt!

Följ Idol 2013 på Poplight!

Poplight står för Sveriges mest intensiva bevakning av Eurovision Song Contest 2013. Här hittar du de färskaste nyheterna om världens största musiktävling - redan nu!

Så var Euro- vision Song Contest 2013 i Malmö!

Poplight söker nya skribenter, bloggare och personer med kreativa idéer!

Är du en av Poplights nya medarbetare?

Omröstning

Poplights reporter bloggar om Eurovision Song Contest och här får du allt det senaste nytt om tävlingen.

Följ Ludvigs Eurovision-blogg på Poplight

Madde - Redaktör på Poplight. Följ med i hennes uppdrag som skribent och ta del av hennes tankar och funderingar.

Redaktör-Maddes blogg på Poplight

Poplights skribent Jesper Lindqvist är ute på Melodifestivalsturnén och här kan du följa hans äventyr!

Poplights skribent bloggar från Melodi- festivalen

Följ Poplight på twitter där du kan få liveuppdateringar och kommentarer under Melodifestivalen 2012.

Följ Poplight via Twitter!

Poplights samlar musiken för Melodifestivalen och andra tävlingar ppå Spotify!

Få koll på musiken i Mello och Idol

Om du gillar Poplights sida om Idol 2011 får du koll på senaste nytt direkt på Facebook!

Poplight på Facebook: Här följer du Mellon!

Nya kommentarer

Här är all information om Melodifestivalen 2013 - artisterna, låtarna, programledarna, städerna ...

Melodi-festivalen 2013 på Poplight!

I "Egentligen kan man inte tävla i musik – men vi är fyra miljoner som vill veta vem som vinner" ges läsaren en fantastisk möjlighet att träda in i kulisserna bakom Sveriges största musiktävling – alla kategorier. Beställ boken här!

Alla hemligheter samlade i en bok!

Poplight sitter på all historik och fakta från Melodifestivalen och Eurovision Song Contest. Kolla in vår sprängfyllda databas och hitta allt du vill veta från mer än 50 års Melodifestival och Eurovision Song Contest.

Minns MF och Eurovision Song Contest

Fredagen den 18 december fick Gylleneskor ett nytt namn - Poplight! Läs allt om nyheterna här.

Poplight – Gylleneskors nya namn!

Prenumerera på Poplights nyheter via vår RSS-feed

Prenumerera på innehåll

Lägg till våra nyheter på din personliga IGoogle

Add to Google

Warning: INSERT command denied to user 'poplight_cms'@'77.232.90.201' for table 'watchdog' query: INSERT INTO watchdog (uid, type, message, severity, link, location, referer, hostname, timestamp) VALUES (0, 'php', '<em>UPDATE command denied to user &amp;#039;poplight_cms&amp;#039;@&amp;#039;77.232.90.201&amp;#039; for table &amp;#039;node_counter&amp;#039;\nquery: UPDATE node_counter SET daycount = daycount + 1, totalcount = totalcount + 1, timestamp = 1542675303 WHERE nid = 57259</em> in <em>/mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc</em> on line <em>156</em>.', 2, '', 'http://arkiv.poplight.se/artikel/infoer-melodifestivalen-2012-poplights-chefredaktoer-gustav-dahlander-vaervas-av-svt', '', '54.235.48.106', 1542675303) in /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc on line 156

Warning: INSERT command denied to user 'poplight_cms'@'77.232.90.201' for table 'watchdog' query: INSERT INTO watchdog (uid, type, message, severity, link, location, referer, hostname, timestamp) VALUES (0, 'php', '<em>INSERT command denied to user &amp;#039;poplight_cms&amp;#039;@&amp;#039;77.232.90.201&amp;#039; for table &amp;#039;accesslog&amp;#039;\nquery: INSERT INTO accesslog (title, path, url, hostname, uid, sid, timer, timestamp) values(&amp;#039;Inför Melodifestivalen 2012: Poplights chefredaktör Gustav Dahlander värvas av SVT&amp;#039;, &amp;#039;node/57259&amp;#039;, &amp;#039;&amp;#039;, &amp;#039;54.235.48.106&amp;#039;, 0, &amp;#039;93abf7607b17c5a837fe12d2e55e85ee&amp;#039;, 493, 1542675303)</em> in <em>/mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc</em> on line <em>156</em>.', 2, '', 'http://a in /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc on line 156