Warning: UPDATE command denied to user 'poplight_cms'@'77.232.90.201' for table 'cache' query: UPDATE cache SET data = 'a:631:{s:13:\"theme_default\";s:7:\"gyllene\";s:13:\"filter_html_1\";s:1:\"1\";s:18:\"node_options_forum\";a:1:{i:0;s:6:\"status\";}s:17:\"menu_primary_menu\";i:2;s:19:\"menu_secondary_menu\";i:2;s:15:\"install_profile\";s:7:\"default\";s:17:\"node_options_page\";a:2:{i:0;s:6:\"status\";i:1;s:8:\"revision\";}s:12:\"comment_page\";s:1:\"0\";s:18:\"drupal_private_key\";s:64:\"50804c7c5c08f86b73a1a393224c70cb765e6e1254c4046641eb1fd677681172\";s:19:\"file_directory_temp\";s:9:\"files/tmp\";s:19:\"file_directory_path\";s:5:\"files\";s:14:\"file_downloads\";s:1:\"1\";s:20:\"forum_nav_vocabulary\";s:1:\"1\";s:36:\"update_s in /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc on line 156

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc:156) in /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/bootstrap.inc on line 569

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc:156) in /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/bootstrap.inc on line 570

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc:156) in /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/bootstrap.inc on line 571

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc:156) in /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/bootstrap.inc on line 572

Warning: INSERT command denied to user 'poplight_cms'@'77.232.90.201' for table 'watchdog' query: INSERT INTO watchdog (uid, type, message, severity, link, location, referer, hostname, timestamp) VALUES (0, 'php', '<em>Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc:156)</em> in <em>/mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/common.inc</em> on line <em>141</em>.', 2, '', 'http://arkiv.poplight.se/artikel/eurovision-song-contest-simon-cowell-jag-vill-goera-eurovision', '', '54.226.209.201', 1542238326) in /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc on line 156
Poplight | Eurovision Song Contest - Simon Cowell: "Jag vill göra Eurovision" | Poplight

Eurovision Song Contest - Simon Cowell: "Jag vill göra Eurovision"

Nu har ytterligare ett större namn velat ansluta sig till Eurovision Song Contest och det är ingen mindre än Simon Cowell som vill ge sig in i tävlingen nästa år för Storbritannien, uppger irländska Independent.

Under en twitterkonversation mellan Simon Cowell, 53, och en av hans följare berättade Simon att han är intresserad av att ställa upp i Eurovision Song Contest nästa år för Storbritannien, uppger irländska Independent.

Hans följare har sagt: "Storbritannien behöver dig att ta kontroll över Eurovision och återställa nationens stolthet när kungarna av Eurovision har fallit". Varpå Simon svarade med följande: "Jag tänkte att jag kanske skulle kunna jobba med att hitta den rätta artisten att representera oss. Om de tillät mig."

Det hela är en fråga om han blir tillåten att göra det, då Simon Cowells stora TV-program som "X-Factor" och "Britain's Got Talent" ligger på den konkurrerande TV-kanalen iTV, medans det är BBC som sköter Eurovision.

Har skrivit bidrag till Eurovision 

Enligt andra medier ska Simon Cowell även haft stort intresse av Eurovision och det sägs även att han redan har skrivit en låt för tävlingen sedan ett tag tillbaka. När Josh Dubovie representerade Storbritannien och kom sist med ett bidrag skrivet av Pete Waterman berättade Pete vid den tiden att Simon Cowell hade sagt att en av de största utmaningarna han hade kvar i sin karriär var att vinna Eurovision.

Enligt EurovisionIreland.net spekulerar det även kring att det isåfall kommer bli spanska sångerskan Ruth Lorenzo som kommer representera Storbritannien, då Ruth har bekräftat att hon vid ett tidigare tillfälle blivit tillfrågad om att vara involverad i Eurovision. Ruth deltog i brittiska X-Factor 2008 där hon slutade på fjärde plats.

Vad tror du? Vill du se Simon Cowell i Eurovision? Kommentera nedan!

Läs mer

Skrivet av:
Ludvig Alfredsson (Luddinizer)

Källa: Independent.ie, EurovisionIreland

Kommentarer

De verkar fortfarande tro att artisten är det enda som spelar roll...
Nog vore det ändå intressant, han har ju onekligen känsla för musik den gode Cowell.
Vem/vilka kommer man att skicka då? När man har försökt med stora namn till tävlingen ett par gånger. Känns ju nästan som att dom skulle vilja skicka One Direction om det är Simon Cowell som ska ha ett finger med i spelet här...
Som jag skrev i artikeln så hade det förmodligen varit Ruth Lorenzo, deltagare i X-Factor 2008 i Storbritannien.
Känns lite som att UK är desperata. I så fall bör de skicka Justin Bieber, One Direction eller Lady Gaga - då lär de vinna.
OneDirection har inte mycket till show, de har dessutom aldrig turnerat i östeuropa...

Men de är i alla fall populära nu och inte för en generation tidigare...

UK räknade med att Hump. och Bonnie skulle vinna, vilken press skulle hamna på One Direction? Skulle de våga? (Top tio är nog givet, det räcker underlaget till)
Vore onekligen spännande att se aktuella stjärnor uppträda för Storbritannien, som ändå får anses ha det största artistmaterialet tillgängligt. Om vi ändå pratar Simon Cowell, varför inte skicka Il Divo? En grupp som han själv handplockat. Musikaliskt vore de överlägsna men kanske är musiken och forumet fel för dessa gentlemän?
Simon Cowell är ett proffs. Ifall han blir involverad kan vi räkna med en fin placering för UK. Cowell nöjer sig bara med det bästa.
Han har dessutom VÄLDIGT många bra och mer eller mindre framgångsrika artister i sitt stall. Hans största framgångar just nu är väl Leona Lewis och One Direction. Kan bli spännande att följa utvecklingen iaf ;) UK är ett land som verkligen har resurser och möjligheter att göra bra ifrån sig i ESC, de är trots allt det bästa musiklandet i världen. Slut med halvdant nu, kom igen. Utöver någon från Cowell residente så skulle jag vilja se The Divine Comedy eller Robbie Williams (Med eller utan Take That) tävla, hade varit något ;)

Frågan är hur hans artister står sig mot alla andra EBU länders artister som ofta tagits fram på liknande sätt - TV shower enligt hans format

Ta tex Ruth säg att hon skulle ställa upp med något liknande detta. Jag har aldrig hört talas om henne förut trots att jag följer några Britter på Twitter.

Varför skulle det gå bättre för henne än för Moran Mazor, som inte ens kvalificerade?

Vad jag vet av artister från Storbritannien som är intresserade av att ställa upp är indie-artisten Morrissey den som alltid varit intresserad då han själv är stort fan av tävlingen och försöker årligen vara med, konstigt bara att BBC aldrig låter honom få göra det.

En annan är synthgruppen Hurts som också vill ställa upp och om dom gör det är jag helt övertygad om att det kommer gå bra för dom. 2011 skickade dom in ett bidrag till Rysslands TV-kanal men istället valde ryska broadcastern RedOne.

De nämnda ovan är egentligen inte anknytna till Simon Cowell, men tänkte att detta kunde bidra i alla fall till diskussionen om Storbritannien som musikexport förbiser större artister i Eurovision.

Morrissey, skulle kunna skriva en låt (en av flera för folket i UK att välja bland), är inte lika säker på att han skulle funka som artist. Visst han har ett specifikt sound... (men jag tror inte han passar som solist efter de två senaste försöken...)

Hurts, inte alls ett dåligt förslag. De skulle även fungera som band åt någon solist!

Hurts skulle vara mycket trevligt, dem gillar jag! Även om min brittiska drömrepresentant framför alla andra är Coldplay. :)
Sedan kan man diskutera om det verkligen stämmer, det där gamla påståendet att "Storbritannien är det bästa musiklandet". Logiskt sett borde de inte vara bättre på musik än något annat land - det är bara det att Storbritannien har så enormt hög status eftersom Beatles och en stor del av hela populärmusikkulturen började där. Brittisk musik förutsätts helt enkelt av många ha en hög grundkvalitet redan från början. Ser man till hur musiken faktiskt LÅTER, och hur publiken runtom i Europa uppfattar den jämfört med andra länders (och i ESC är det ju det som spelar roll), så är jag inte så säker på att Storbritannien verkligen regerar.
Jag vill hålla fast vid mitt uttalande att Storbritannien är världens bästa musikland. Jag ser det som ren fakta, snarare än spekulation eller personlig åsikt. Beatles och brittiska vågen förändrade populärmusiken och musikens betydelse i världen förevigt. Än idag så spottar britterna ur sig i allmänhet den bästa musiken I believe. Kolla bara OS-avslutningen från ifjol, det var bland det bästa jag sett ;) Självklart finns det undantag, men generellt. Eurovision är ju dock ett litet bakslag vanligtvis för dem, hehe.
Jo, det kommer bra musik från England. Men det handlar också om att vi är i samma bubbla som dem. Men de är många fler och tar mer plats. Jämför till exempel Olly Murs med Robin Stjernberg.

Båda har kommit tvåa i en TV sänd talangjakt

Båda har haft listettor i sina respektive länder

Båda skriver låtar (i alla fall på papperet)

Om jag inte missminner mig har Olly varit flera gånger på Svensk TV och turnerar, misstänker att han gästuppträtt i fler länders X Factor

Robin har nu också varit på Brittisk TV (Eurovision)

Är Olly bättre? Skulle Olly ställa upp i Eurovision? (varför i så fall?) Skulle han ha någon fördel jämtemot alla andra liknande artister - jo, redan känd i fler länder än sitt eget

Tror att detta är Storbritanniens problem, deras artister vinner ingenting på att ställa upp i Eurovision. De blir kända internationellt ändå. Men om de misslyckas i Eurovision kan de tappa fotfästet även på hemmamarknaden. Samma problem finns i alla BIG5 men vi märker det inte på samma sätt.
Det är ju egentligen samma sak här som med skådespelare från USA och UK, de är inte nödvändigtvis bättre men har ett avstamp i form av sin nationalitet som hjälper dem att expandera något enormt. Blir du stor i något av länderna, blir du stor även i resten av världen. Alla de bästa låtskrivarna vill då jobba med dig och plötsligt ligger världen för dina fötter. Precis som Roger här ovan nämnde är inte artisterna nödvändigtvis bättre, jag menar hur många sångare i världen kan objektivt anses vara bättre än Robin Stjernberg? Säkert ett antal, men inte tillräckligt många för att Robin inte skulle vara en storstjärna om han kom från ett av dessa anglosaxiska länder.
Visst kommer det massor av bra musik från England - om jag sammanställde mina favoritartister skulle det även hos mig bli kraftig övervikt på de anglosaxiska länderna. :)
Men Linkan slår huvudet på spiken: "de artisterna har ett avstamp i form av sin nationalitet som hjälper dem att expandera". Det är just för att den marknaden nästan är lika med världsmarknaden som man har extra respekt för brittisk (och amerikansk) musik, och över huvud taget hör den musiken mest. Det behöver inte betyda att andra länders musik ligger snäppet längre ner, det är bara det att de andra länderna inte får synas på samma sätt.
Jag tror att vi här är lite inne på det som är anledningen till att ESC får så dålig kritik jämt och att många tycker att "där är det bara den sämsta musiken". Många tycks utgå från en (outtalad och omedveten) standard som säger att bra rock- och popmusik, den ska vara trovärdig och autentisk och ha bra textinnehåll och bygga på en rejäl rockmusikalisk tradition - och därför är det också bäst om den kommer från Storbritannien eller USA (eller från Sverige då förstås, för att det råkar vara vår hemmaplan). Övriga Europa passar inte in i denna mall och får därför ingen chans, trots att det, som jag redan sagt, egentligen inte är så stor skillnad i hur hög kvalitet det är på själva den klingande musiken.
Vi ska även komma ihåg att Eurovision inte lockar världens bästa låtskrivare heller, det är inte lätt att skriva låtar som går hem hos en stor publik, att hitta det som är modernt, trendsättande och genuint är en svår kombination. Men visst har Grimslov rätt, låtar från Eurovision kommer aldrig att erhålla samma respekt som låtar utanför, just eftersom forumet inte är det mest respekterade sett utifrån. Men som jag nämnde förut, framför allt handlar det om vilken grund man har att stå på. Tydligast är detta i filmbranschen där amerikanska skådespelare har milslånga försprång gentemot andra, just eftersom hela filmindustrin kommer från Hollywood. Samma sak, fast i mindre skala, gäller även för musikbranschen där USA och UK är trendsättare.
Love Shine A Light 1997 i Dublin. 'Nuff said. Välj något folk känner igen, gör det på rätt sätt, med en kraftig låt. Sen kanske UK vinner ESC igen.
Nu tror jag i och för sig att nästan vilka som helst hade vunnit ESC med en låt som "Love shine a light", men förstår poängen ;)
Tror inte för ett ögonblick att Justin Bieber eller One Direction skulle göra bra ifrån sig på grund av sina namn , tex är Justin nått av dom mest överskattade artister som finns nu .
Håller med DANNE. Om UK kommer med en riktig bomb så vinner de, artister har inte så stor betydelse i Eurovision. One Direction tror jag dock skulle vinna om de tävlade, de är omåttligt populära och de brukar spotta ur sig riktiga käftsmällrefränger... PRUZZE, Justin Bieber är ju inte direkt överskattad. Finns nog inte en människa på den här jorden som är mer "hatad" än honom, men samtidigt så älskad av sina fans. En riktig vattendelare med andra ord.

Relaterade artiklar

På Poplight får du veta allt inom Melodifestivalen!

Ladda inför Melodi- festivalen 2014!

Är du inte medlem än?

Ta gärna några sekunder och registrera dig. Träffa medlemmar, kommentera, blogga ...

Logga in på Poplight

Poplight bevakar Idol 2013. Här kan du läsa om allt!

Följ Idol 2013 på Poplight!

Poplight står för Sveriges mest intensiva bevakning av Eurovision Song Contest 2013. Här hittar du de färskaste nyheterna om världens största musiktävling - redan nu!

Så var Euro- vision Song Contest 2013 i Malmö!

Poplight söker nya skribenter, bloggare och personer med kreativa idéer!

Är du en av Poplights nya medarbetare?

Omröstning

Poplights reporter bloggar om Eurovision Song Contest och här får du allt det senaste nytt om tävlingen.

Följ Ludvigs Eurovision-blogg på Poplight

Madde - Redaktör på Poplight. Följ med i hennes uppdrag som skribent och ta del av hennes tankar och funderingar.

Redaktör-Maddes blogg på Poplight

Poplights skribent Jesper Lindqvist är ute på Melodifestivalsturnén och här kan du följa hans äventyr!

Poplights skribent bloggar från Melodi- festivalen

Följ Poplight på twitter där du kan få liveuppdateringar och kommentarer under Melodifestivalen 2012.

Följ Poplight via Twitter!

Poplights samlar musiken för Melodifestivalen och andra tävlingar ppå Spotify!

Få koll på musiken i Mello och Idol

Om du gillar Poplights sida om Idol 2011 får du koll på senaste nytt direkt på Facebook!

Poplight på Facebook: Här följer du Mellon!

Nya kommentarer

Här är all information om Melodifestivalen 2013 - artisterna, låtarna, programledarna, städerna ...

Melodi-festivalen 2013 på Poplight!

I "Egentligen kan man inte tävla i musik – men vi är fyra miljoner som vill veta vem som vinner" ges läsaren en fantastisk möjlighet att träda in i kulisserna bakom Sveriges största musiktävling – alla kategorier. Beställ boken här!

Alla hemligheter samlade i en bok!

Poplight sitter på all historik och fakta från Melodifestivalen och Eurovision Song Contest. Kolla in vår sprängfyllda databas och hitta allt du vill veta från mer än 50 års Melodifestival och Eurovision Song Contest.

Minns MF och Eurovision Song Contest

Fredagen den 18 december fick Gylleneskor ett nytt namn - Poplight! Läs allt om nyheterna här.

Poplight – Gylleneskors nya namn!

Prenumerera på Poplights nyheter via vår RSS-feed

Prenumerera på innehåll

Lägg till våra nyheter på din personliga IGoogle

Add to Google

Warning: INSERT command denied to user 'poplight_cms'@'77.232.90.201' for table 'watchdog' query: INSERT INTO watchdog (uid, type, message, severity, link, location, referer, hostname, timestamp) VALUES (0, 'php', '<em>UPDATE command denied to user &amp;#039;poplight_cms&amp;#039;@&amp;#039;77.232.90.201&amp;#039; for table &amp;#039;node_counter&amp;#039;\nquery: UPDATE node_counter SET daycount = daycount + 1, totalcount = totalcount + 1, timestamp = 1542238327 WHERE nid = 65942</em> in <em>/mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc</em> on line <em>156</em>.', 2, '', 'http://arkiv.poplight.se/artikel/eurovision-song-contest-simon-cowell-jag-vill-goera-eurovision', '', '54.226.209.201', 1542238327) in /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc on line 156

Warning: INSERT command denied to user 'poplight_cms'@'77.232.90.201' for table 'watchdog' query: INSERT INTO watchdog (uid, type, message, severity, link, location, referer, hostname, timestamp) VALUES (0, 'php', '<em>INSERT command denied to user &amp;#039;poplight_cms&amp;#039;@&amp;#039;77.232.90.201&amp;#039; for table &amp;#039;accesslog&amp;#039;\nquery: INSERT INTO accesslog (title, path, url, hostname, uid, sid, timer, timestamp) values(&amp;#039;Eurovision Song Contest - Simon Cowell: &amp;amp;quot;Jag vill göra Eurovision&amp;amp;quot;&amp;#039;, &amp;#039;node/65942&amp;#039;, &amp;#039;&amp;#039;, &amp;#039;54.226.209.201&amp;#039;, 0, &amp;#039;7103f8ce4d4a597d08e8fd47043ee2b7&amp;#039;, 848, 1542238327)</em> in <em>/mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc</em> on line <em>156</em>.', 2, '' in /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc on line 156