Warning: UPDATE command denied to user 'poplight_cms'@'77.232.90.201' for table 'cache' query: UPDATE cache SET data = 'a:631:{s:13:\"theme_default\";s:7:\"gyllene\";s:13:\"filter_html_1\";s:1:\"1\";s:18:\"node_options_forum\";a:1:{i:0;s:6:\"status\";}s:17:\"menu_primary_menu\";i:2;s:19:\"menu_secondary_menu\";i:2;s:15:\"install_profile\";s:7:\"default\";s:17:\"node_options_page\";a:2:{i:0;s:6:\"status\";i:1;s:8:\"revision\";}s:12:\"comment_page\";s:1:\"0\";s:18:\"drupal_private_key\";s:64:\"50804c7c5c08f86b73a1a393224c70cb765e6e1254c4046641eb1fd677681172\";s:19:\"file_directory_temp\";s:9:\"files/tmp\";s:19:\"file_directory_path\";s:5:\"files\";s:14:\"file_downloads\";s:1:\"1\";s:20:\"forum_nav_vocabulary\";s:1:\"1\";s:36:\"update_s in /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc on line 156

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc:156) in /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/bootstrap.inc on line 569

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc:156) in /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/bootstrap.inc on line 570

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc:156) in /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/bootstrap.inc on line 571

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc:156) in /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/bootstrap.inc on line 572

Warning: INSERT command denied to user 'poplight_cms'@'77.232.90.201' for table 'watchdog' query: INSERT INTO watchdog (uid, type, message, severity, link, location, referer, hostname, timestamp) VALUES (0, 'php', '<em>Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc:156)</em> in <em>/mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/common.inc</em> on line <em>141</em>.', 2, '', 'http://arkiv.poplight.se/artikel/eurovision-song-contest-2013-petra-mede-ett-genialiskt-val-av-programledare', '', '54.198.125.25', 1542055089) in /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc on line 156
Poplight | Eurovision Song Contest 2013: Petra Mede - ett genialiskt val av programledare | Poplight

Eurovision Song Contest 2013: Petra Mede - ett genialiskt val av programledare

Väntan har varit lång och spekulationerna har flödat från höger och vänster. Idag presenterades äntligen programledaren för Eurovision Song Contest 2013: Petra Mede. Ett mycket bra och klokt val av SVT, tycker Poplights krönikör.

Vem skulle det bli? Spekulationerna flödade överallt och det spekulerades mest om att det var Sarah Dawn Finer, Kristian Luuk eller Gina Dirawi som skulle leda Europas största musiktävling. När sedan Petra Mede äntrade scenen under presskonferensen i sin silverglittriga klänning slog det mig som en uppenbarelse: VARFÖR hade ingen aldrig tänkt på detta förut?

Med närmare eftertanke är Petra Mede som klippt och skuren för den här rollen. Jag kan mycket väl se henne stå i centrum på Eurovision-scenen och ropa "Good evening Europe!" och ta alla andra förpliktelser en programledare brukar ha med ett väldigt bra initiativ.

Jag tror att valet av programledaren kommer väcka splittrade åsikter då de flesta hade faktiskt förväntat sig Sarah Dawn Finer (även jag, men hade inte hoppats på det) men jag blev riktigt överraskad, men ändå inte förvånad, av att Petra Mede fick rollen. Efter en snabb koll på de sociala medier som associeras till Eurovision är svenskarna inte alls nöjda av valet och det är lite svårt att förstå hur de tänker. Det här är alltså inte Melodifestivalen som Petra Mede ska leda, det är Eurovision - ett helt annat program, men ändå väldigt likadant. 

Men som tidigare sagt, så är Petra Mede ett helt genialiskt val av SVT, och hon måste anstränga sig otroligt mycket om hon ska göra ett sämre jobb än förra årets programledare i Baku, DEN saken är säker!

Läs mer 

Skrivet av:
Ludvig Alfredsson (Luddinizer)

Kommentarer

Håller helt med dig! När Björkman höll sin lilla presentation om programledaren innan det avslöjades så anade jag att det va Petra.. och jag blev mycket glad när det va hon. Och så bra svt har döljt detta då ju Petra inte alls varit med i förhandssnacket.
Eller som de som ledde ESC i Moskva, hua vad dåligt gjort det var kommer fortfarande ihåg skämskudden jag hade under semifinalerna. Och jag brukar inte skämmas över vad jag ser på TV så ofta!
Jag har lite svårt att se det positiva i det här valet. För 4 år sedan i Melodifestivalen var hon hemsk, totalt humorbefriad och endast jobbig att lyssna på. Personlig åsikt förstås, men har väldigt svårt för henne. Det enda positiva är väl att i Eurovision blir utrymmet för hennes egna inslag väldigt mycket mindre, det tackar jag för. Sedan har jag aldrig hört henne prata varken engelska eller franska, men rent spontant tror jag inte hon är någon expert på något av dessa två språk heller.
Linkan, Petra har varit Stockholmsguide (svenska, engelska, franska). Franska har Petra en universitetsexamen i, hon har också bott och studerat i Frankrike.
Då tar jag tillbaka all kritik i frågan om språkkunskaperna, det var mer en spontan reaktion på hur hon låter. Språkkunskaper är självklart ett plus, men jag har fortfarande väldigt svårt för den människan.
Så länge hon inte fjantar bort det hela så kommer det nog gå bra. För min del spelar det ingen roll vem det blir så länge programmen blir bra. Man ska ju komma ihåg att kommentatorerna lär nog ändå prata en hel del samtidigt som hon pratar och då spelar det inte så stor roll vem det är som står där. Men Petra är bra på att hålla låda, det visade hon upp 2009. Jag tyckte att hon då var helt OK och när man tittar på programmen i efterhand så är de ju ganska roliga. Jag tror att Petra kan ta ESC till en helt ny nivå, efter flera år av väldigt dåliga programledare.
Glöm inte också att hon är väldigt duktig på att improvisera.
Petra Mede är bra på språk, bra på att improvisera ... hon behöver inte vara rolig, hon var jättebra på Bokmässan i Göteborg ... http://arkiv.poplight.se/blogg/bel-black/petra-mede-solo-pa-scen-foer-es... Jag är helt klart för valet av EN programledare för ESC istället för en hel klunga ;D
Jag håller inte med om att hon är bra på att improvisera, baserat på det klipp jag nu har sett ett par gånger. Något går fel, hon står och skrattar, pratar oväsentligheter och blir applåderad långa stunder. Inte för att hon skulle gjort något annorlunda, men det är inget som direkt imponerar i mina ögon.
klipp på Petra från MF 2009 Hmm... de kommer att få jobba med det skrivna manuset... De delar som inte bygger på text fungerar bäst. Samtidigt är det nog det som troligtvis går fram bäst för en internationell publik.
Att improvisiera så att man blir imponerad, är att improvisera så att ingen märker att personen i fråga ens improviserar! ... Jag blir inte imponerad här.

Relaterade artiklar

På Poplight får du veta allt inom Melodifestivalen!

Ladda inför Melodi- festivalen 2014!

Är du inte medlem än?

Ta gärna några sekunder och registrera dig. Träffa medlemmar, kommentera, blogga ...

Logga in på Poplight

Poplight bevakar Idol 2013. Här kan du läsa om allt!

Följ Idol 2013 på Poplight!

Poplight står för Sveriges mest intensiva bevakning av Eurovision Song Contest 2013. Här hittar du de färskaste nyheterna om världens största musiktävling - redan nu!

Så var Euro- vision Song Contest 2013 i Malmö!

Poplight söker nya skribenter, bloggare och personer med kreativa idéer!

Är du en av Poplights nya medarbetare?

Omröstning

Poplights reporter bloggar om Eurovision Song Contest och här får du allt det senaste nytt om tävlingen.

Följ Ludvigs Eurovision-blogg på Poplight

Madde - Redaktör på Poplight. Följ med i hennes uppdrag som skribent och ta del av hennes tankar och funderingar.

Redaktör-Maddes blogg på Poplight

Poplights skribent Jesper Lindqvist är ute på Melodifestivalsturnén och här kan du följa hans äventyr!

Poplights skribent bloggar från Melodi- festivalen

Följ Poplight på twitter där du kan få liveuppdateringar och kommentarer under Melodifestivalen 2012.

Följ Poplight via Twitter!

Poplights samlar musiken för Melodifestivalen och andra tävlingar ppå Spotify!

Få koll på musiken i Mello och Idol

Om du gillar Poplights sida om Idol 2011 får du koll på senaste nytt direkt på Facebook!

Poplight på Facebook: Här följer du Mellon!

Nya kommentarer

Här är all information om Melodifestivalen 2013 - artisterna, låtarna, programledarna, städerna ...

Melodi-festivalen 2013 på Poplight!

I "Egentligen kan man inte tävla i musik – men vi är fyra miljoner som vill veta vem som vinner" ges läsaren en fantastisk möjlighet att träda in i kulisserna bakom Sveriges största musiktävling – alla kategorier. Beställ boken här!

Alla hemligheter samlade i en bok!

Poplight sitter på all historik och fakta från Melodifestivalen och Eurovision Song Contest. Kolla in vår sprängfyllda databas och hitta allt du vill veta från mer än 50 års Melodifestival och Eurovision Song Contest.

Minns MF och Eurovision Song Contest

Fredagen den 18 december fick Gylleneskor ett nytt namn - Poplight! Läs allt om nyheterna här.

Poplight – Gylleneskors nya namn!

Prenumerera på Poplights nyheter via vår RSS-feed

Prenumerera på innehåll

Lägg till våra nyheter på din personliga IGoogle

Add to Google

Warning: INSERT command denied to user 'poplight_cms'@'77.232.90.201' for table 'watchdog' query: INSERT INTO watchdog (uid, type, message, severity, link, location, referer, hostname, timestamp) VALUES (0, 'php', '<em>UPDATE command denied to user &amp;#039;poplight_cms&amp;#039;@&amp;#039;77.232.90.201&amp;#039; for table &amp;#039;node_counter&amp;#039;\nquery: UPDATE node_counter SET daycount = daycount + 1, totalcount = totalcount + 1, timestamp = 1542055089 WHERE nid = 63311</em> in <em>/mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc</em> on line <em>156</em>.', 2, '', 'http://arkiv.poplight.se/artikel/eurovision-song-contest-2013-petra-mede-ett-genialiskt-val-av-programledare', '', '54.198.125.25', 1542055089) in /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc on line 156

Warning: INSERT command denied to user 'poplight_cms'@'77.232.90.201' for table 'watchdog' query: INSERT INTO watchdog (uid, type, message, severity, link, location, referer, hostname, timestamp) VALUES (0, 'php', '<em>INSERT command denied to user &amp;#039;poplight_cms&amp;#039;@&amp;#039;77.232.90.201&amp;#039; for table &amp;#039;accesslog&amp;#039;\nquery: INSERT INTO accesslog (title, path, url, hostname, uid, sid, timer, timestamp) values(&amp;#039;Eurovision Song Contest 2013: Petra Mede - ett genialiskt val av programledare&amp;#039;, &amp;#039;node/63311&amp;#039;, &amp;#039;&amp;#039;, &amp;#039;54.198.125.25&amp;#039;, 0, &amp;#039;116834fe116c19857e3e04953e1cf2dd&amp;#039;, 610, 1542055089)</em> in <em>/mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc</em> on line <em>156</em>.', 2, '', 'http://arkiv.po in /mounted-storage/home84/sub001/sc45988-JPZX/arkiv.poplight.se/includes/database.mysqli.inc on line 156